Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


18 év alatt ingyenes a KanyarGo

Közélet > Páty

2024-02-07

Páty önkormányzata 2024. február 1-től ingyenesen biztosítja a tizennyolc év alattiaknak a helyi menetrendszerű közforgalmi autóbuszközlekedés, a Kanyargo-buszjárat használatát. A már előre megváltott havi és éves bérletek árát időarányosan vissza lehet igényelni a pátyi polgármesteri hivatal pénztárában, az intézmény nyitvatartási idejében.


Átadták a Páty és az M1 autópálya közötti összekötő utat

Gazdasági rovat > Páty,Biatorbágy

2023-12-15

Ez az első üzeme annak a bruttó 6 milliárd forintos projektnek, amely lehetővé teszi Páty kerülő nélküli csatlakozását az autópályához. A II. ütem építése már zajlik, ezzel elkészül a Páty nyugati elkerülő, mely révén Telki, Budajenő és Budakeszi megközelítésénél tehermentessé válnak Páty központjában használt balesetveszélyes és szűk utcák. Az 1,4 kilométernyi útszakasz várhatóan 2024 tavaszán készül el.


Elkészült a pátyi lehajtó

Gazdasági rovat > Páty

2023-12-06

Patyi_lehajto_menczer.jpgDecember 15-én adják át az M1 autópálya pátyi lehajtóját. Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselőjeként azt nyilatkozta, hogy azért dolgozott, hogy a beruházás a Biatorbágyon, Pátyon, Budajenőn, Telkiben és Budakeszin élők életét könnyebbé tegye. Hozzátette, tavaszra készül el a pátyi elkerülő út, amely az autópálya-lehajtóval együtt 5,8 milliárd forintos beruházás a térségben.


Azonnali kérdés a pátyi lehajtóról az országgyűlésben

Gazdasági rovat > Páty

2023-10-27

Menczer Tamás (Fidesz) azt kérte, hogy az építésügyi tárca államtitkára erősítse meg, valóban elkészül idén az M1-es autópálya pátyi lehajtója, jövő tavasszal pedig a nyugati elkerülő út. Az 5,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nagyban javulna a Buda környékén élők közlekedési helyzete - mutatott rá. Megjegyezte: Buda környékén robbanásszerű a lakosságszám növekedése, és ezzel az infrastruktúra nem tudott lépést tartani.


Gurin Ferenc emléktáblát kapott

Közélet > Páty

2023-10-25

paty_gurinferebc.jpgOktóber 21-én avatta Páty önkormányzata a Rozmaring bölcsőde falán Csák Attila alkotását a Pátyon több mint 40 évig háziorvos Gurin Ferenc emlékére. Székely László polgármester elmondta: "Gurin Ferenc önerőből és pályázati pénzből hozta létre a bölcsődét, mely először magán, egy éve pedig önkormányzati bölcsődeként segíti a pátyi családokat."


Elkészült a pumpapálya

Sporthírek > Páty

2023-10-09

pumpapálya-páty-02.jpgAz Aktív Magyarország Programban elnyert pályázattal elkészült a 197 méter hosszú pumpapálya Pátyon. A közel ötvenmillió forintos fejlesztés fedezetét nagyságrendileg felerészben az állami költségvetés, felerészben az önkormányzati önerő biztosította, mely a tervezett pályán kívül három padot és két szemetest, egy ivókutat, információs táblákaz és a környezet parkosítását fedezi.


Közterület-felügyelőt keresnek

Gazdasági rovat > Páty

2023-10-04

allas.jpgA pátyi polgármesteri hivatal pályázatot hirdet közszolgálati jogviszony keretében kozterület-felügyelői munkakör betöltésére határozatlan időre, 40 órás munkahéttel, váltásos munkaidőkeretben. Az állás betöltéséhez középfokú végzettség szükséges. A pályázat benyújtásának határideje 2023. október 24. éjfél. A pályázat elbírálásának határideje: 2023. október 30.


A hagyomány kötelez

Közélet > Páty

2023-09-28

lekvar_paty.jpgA Szövetség a Magyarokért Páty Hagyományőrző Egyesület idei lekvárfőző versenyén a huszonhat féle, a művészet határát súroló minőségben elkészített "pályaműből" az első díjat Hermál Erika nyerte az Álom névre keresztelt eper-narancs-ananász-lekvárjával. 2024 szeptemberében újra várják a megmérettetésre a pátyi Hagyományok Házába a vállalkozó kedvű pályázókat.


A pátyihoz hasonló a csomádi

Múltunk tanúi > Páty

2023-09-13

Újabb honfoglalás kori tarsolylemezes sírt tártak fel Pest vármegyében. A sírról és a különleges állapotú tarsolylemezről szeptember 11-én tartott sajtótájékoztatót a Magyar Nemzeti Múzeum és a Ferenczy Múzeumi Centrum Szentendrén. L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója szerint az új leletek rávilágítanak a két intézmény restaurátorainak és régészeinek rendkívül magas színvonalú, példaértékű munkájára.  


Megalakult a Kozáromi-tó Horgászegyesület

Életmód > Páty

2023-08-16

A Kozáromi-tó 2023 márciusában Páty önkormányzatának tulajdonába került. Május 20-án tizenkét horgász az önkormányzat támogatásával megalakította a „Kozáromi-tó Horgászegyesületet”, melyet június 9-én a törvényszék is bejegyzett. A tagok Tóth Andrást elnöknek, Bendl Mátyást és Végső Sándort elnökhelyetteseknek választották meg, s pályáztak a tó halgazdálkodási jogának 15 évre szóló haszonbérbe vételére.Vissza a főoldalra