Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ők Pest megye legjobb sportolói

Sporthírek > Pest megye

2022-12-21


A Sportkarácsony Pest megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója, amikor Pest Megye Közgyűlése köszönetet mond mindazoknak, akik kimagasló, példamutató teljesítményre voltak képesek. Az idei ünnepségen Szabó István, a közgyűlés elnöke köszöntötte a sportolókat: "Nem a véletlenek és a szerencse emeli fel az embert, hanem az elhivatottság, a tervezés, a tudás és az erőfeszítés. Hogy megéri tanulni és gyakorolni minden álló nap."A 2022. év díjazottjai:

Pest Megye Közgyűlése speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA II. DÍJ elismerésben részesíti Budavári Attila para asztaliteniszezőt, a Váci Reménység Sportegyesület versenyzőjét. Attila számos országos bajnoki helyezéssel büszkélkedhet. 2022-ben Brazíliában a siketlimpián egyéniben és csapatban 9., vegyespárosban 5. helyezést ért el. Edzője: Lábai Miklós

Pest Megye Közgyűlése speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA I. DÍJ elismerésben részesíti Pálos Péter para asztaliteniszezőt a Városi Sportegyesület Dunakeszi versenyzőjét. Pálos Péter kétszeres Paralimpiai bajnok, egyszeres bronzérmes. Ebben az évben három nemzetközi versenyen vett részt. Egyiptomból arany, Spanyolországból ezüst és Szlovéniából bronzéremmel tért haza. Péter jelenleg a negyedik olimpiájára készül. Edzője: Lindner Ádám

Pest Megye Közgyűlése szabadidősport kategóriában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI SZERVEZETE elismerésben részesíti a Piramis Sportegyesületet. Az egyesület alapítása óta rendszeresen részt vesz az egészséges életmódra nevelés kistérségi feladatrendszerében, aktív szerepet vállal rendezvények szervezésében, lebonyolításában. Folyamatos és céltudatos tevékenységükkel igyekeznek pozitív példát és alternatívát mutatni a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Kiemelt figyelmet fordítanak az utánpótlás korú gyerekek nevelésére. Karate szakosztályuk eredményesen szerepel a magyar bajnokságokon nemzetközi versenyeken.

Pest megye legeredményesebb általános és középiskolái, valamint az év testnevelője díjak a Magyar Diáksport Szövetség 2021/2022. tanévi eredményességi pontversenye alapján osztják ki.

Pest Megye Közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája III. DÍJ elismerésben részesíti a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolát. Az iskola többek között indult az atlétika, úszás, futsal, labdarúgás, torna Diákolimpia alapszintű és megyei versenyein. Az elmúlt tanévben az iskola tanulói országos diákolimpiai bajnokok lettek egyéni atlétikában és mezei futásban. A lány labdarúgó csapatuk bronzérmet szerzett a debreceni országos döntőben. Az országos pontversenyben 520 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Papné Szalai Csilla
Az iskola testnevelői: Bajkán Katalin, Csomai Renáta, Kovál László, Karlbauer Bálint, Lőrincz László.


Pest Megye Közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája II. DÍJ elismerésben részesíti az Abony, Somogyi Imre Általános Iskolát. Az abonyi iskola atlétikában, labdarúgásban, grundbírkózásban, játékos sportversenyben, kézilabdában és úszásban szerepel eredményesen a körzeti és a megyei Diákolimpiákon. A tavalyi tanévben diákjaival nyolc országos döntőben vettek részt. Legeredményesebben a III. korcsoportos lány kézilabdában szerepeltek, ahol bronzérmet nyertek.
Az országos pontversenyben 916 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Kazinczyné Juhász Ildikó
Testnevelői: Farkas-Földi Anikó, Gulyás Péter, Mayer-Nagy Zsuzsanna, Nagy Attila, Petrezselyem Anita, Tóth Renáta, Szabó Linda
A díjat átveszi: Kazinczyné Juhász Ildikó igazgatónő és Farkas-Földi Anikó testnevelő.

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája I. DÍJ elismerésben részesíti a Törökbálinti Bálint Márton Általános és Gimnáziumot. A törökbálinti iskola számos sportágban, atlétikában, labdarúgásban, játékos sportversenyben, kosárlabdában, röplabdában és úszásban szerepel eredményesen a körzeti és a megyei Diákolimpiákon.
A legsikeresebben a játékos sportverseny csapata szerepelt, akik az országos döntőn bajnoki címet szereztek. Úszás sportágban további két ezüstérmet nyertek. Az országos pontversenyben 944 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Keszler Márton
Testnevelői: Földvári Zsombor, Hajdú Attila, Kiss András, Kis Tivadar, Lukács Fanni, Markovics Miklós és Pintér Annamária.
A díjat átveszik: Kis Tivadar a testnevelés munkaközösség vezető és Hajdú Attila testnevelő.

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája III. DÍJ elismerésben részesíti a GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUMOT. A gimnázium nagyon sok sportágban indul a Diákolimpián. Eredményesen szerepel atlétika, asztalitenisz, floorball, labdarúgás, röplabda és úszás sportágban. Tanítványai az atlétika diákolimpia országos döntőjén egy arany és egy ezüstérmet nyertek. Lány röplabda csapatuk aranyéremmel tért haza a békéscsabai országos döntőről. Az országos pontversenyben 730 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Fábián Bertalan
Testnevelői: Gőz Tibor, Orbán Katalin, Pintér Csilla és Tokai Norbert.
A díjat átveszik: Fábián Bertalan az iskola igazgatója és Tokai Norbert testnevelő.

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája II. DÍJ elismerésben részesíti a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum És Szakképző Iskoláját. Az iskola szinte minden sportágban indul a Diákolimpián. Az elmúlt tanévben az országos bajnokságokon atlétika, kézilabda, röplabda és labdarúgás sportágban érték el sikereiket. Két ezüstérmet szereztek atlétikában és labdarúgásban. Az országos pontversenyben 781 pontot gyűjtöttek, s ezzel Pest megyében második helyezést értek el.
Az iskola igazgatója: Bene Tünde
Testnevelői: Becz György, Dezső Béla, Fazekas Beáta,, Kapusy Péter, Katrus Tamás és Szuromi Ádám.
A díjat átveszi: Szuromi Ádám testnevelő.

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája I. DÍJ elismerésben részesíti a Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumát. Évek óta a váci iskola a megye legeredményesebb középiskolája, akik nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is élen járnak. Az elmúlt tanévben is szinte minden sportágban indultak, amit a Magyar Diáksport Szövetség meghirdetett. Az országos bajnokságokon 5 országos bajnoki címet szereztek, abból hármat atlétikában, egyet-egyet futsalban és a lány strandkézilabdában. A győzelmeken kívül további nyolc dobogós helyezést értek el. Az országos pontversenyben 2526 pontot gyűjtöttek és ezzel Pest megye legeredményesebb középiskolája lettek.
Az iskola igazgatója: Fábián Gábor
Testnevelői: Hevér János, Jendrék Miklós Niedermüllerné Karcag Ildikó, Nemes Tibor, Nagy Enikő, Nagy Péter, Steiner Krisztina
A díjat átveszik: Hevér János és Nemes Tibor testnevelők.

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG kis iskolák kategóriájában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája elismerésben részesíti az Szigetszentmártoni Általános Iskolát. A 200 fő alatti tanuló létszámú iskolák közül a szigetszentmártoni általános iskola végzett az élen Pest megyében. Nem csak a kis iskolák között versenyeznek eredményesen, rendszeres résztvevői az atlétika Diákolimpia országos döntőjének, 2022-ben az atlétikában hatan értek el döntős helyezést. Egyszer a dobogóra is felállhattak, bronzérmet nyertek és ezzel Pest megye legeredményesebb kis iskolája lettek.
Az iskola igazgatóhelyettes: Bányai Csilla
Testnevelői: Foki Vilmos, Mészáros-Mihályi Lilla és Szöllősi Judit.
A díjat átveszik: Szöllősi Judit és Mészáros-Mihályi Lilla testnevelők.

A díjazott általános és középiskolák nemcsak a sporteredményekben jeleskedtek az elmúlt tanévben, hanem a Diákolimpiák alapszintű és megyei versenyeinek szervezésében és rendezésében is kivették részüket.

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesíti Mayer-Nagy Zsuzsannát. Mayer-Nagy Zsuzsanna az Abonyi Somogyi Imre Általános Iskola testnevelő tanára és a testnevelés munkaközösség vezetője. Aktív szerepet vállal a dákolimpiai versenyeztetésben, versenyek rendezésében, emellett irányítja, összehangolja az emelt óraszámú és az általános tantervű osztályok sporttevékenységét. Komoly feladatnak tekintik kollégáival együtt a tehetségek felfedezését, és gondozását.
A versenysporton kívül nagyon fontos számára, hogy az iskolában olyan közösségi programok legyenek, amin az iskola minden tanulója részt vesz. Pl. az Európai Diáksport Napja, „Abony körül kerékpározunk”, iskolai futóverseny, sor és váltóversenyek, Egészségmegőrző és Sport Nap valamint a Tornaünnepély. Jó kapcsolatot ápol az abonyi sportegyesületekkel, amely kiemelt fontosságú az utánpótlásnevelés szempontjából.

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesíti, Tokai Norbertet a Gödöllői Török Ignác Gimnázium testnevelőjét. Norbert tanítványai atlétika, floorball és úszás sportágban értek el az elmúlt tanévben kiváló eredményeket. Nagy szerepet vállal a diákolimpiai versenyek rendezésében nem csak a megyei, hanem az országos döntőkön is. Sikeres diákolimpia tábort rendezett az elmúlt két tanévben, ahol az élmények mellett a gyerekek különböző sportágakat is megismerhettek.

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG PEST MEGYE DIÁKSPORTJÁÉRT elismerésben részesíti, BÜKI SAROLTÁT, a Pest Megyei Diáksport Szövetség érdi körzet vezetőjét. Büki Sarolta a Pest Megyei Diáksport Szövetség volt elnökségi tagja, csaknem 30 évig szervezte, rendezte Érd körzet diák versenyeit. Több, mint 10 évig az asztalitenisz és a játékos sportverseny koordinálását is végezte Pest megyében. Körzeti és sportági referensi munkája mellett rendszeresen részt vett a többi sportág megyei és országos versenyeinek rendezésében is. 20 évi testnevelői munka után Érd Város Sportreferenseként vonult nyugdíjba. Lelkiismeretes, precíz, fiatalos lendülete nagyban hozzájárult az érdi körzet és a Pest megyei diákolimpiai versenyek sikeréhez. A Pest Megyei Diáksport Szövetség aranyérmét nyerte Büki Sarolta és Fábián Gábor. Büki Sarolta körzeti és sportági referensként, Fábián Gábor elnökségi tagként segítette a szövetség munkáját.

Pest Megye közgyűlése általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA III. DÍJ elismerésben részesíti Briglovics Emese úszót, a Váci Vízmű SE versenyzőjét, a váci Juhász Gyula Általános Iskola tanulóját. Emese a 2021/2022. tanévben a Pest megyei úszás diákolimpián első helyezést ért el 50 méteres hát és gyorsúszásban, ezzel továbbjutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol 50 m hátúszásban a dobogó harmadik fokára állhatott. Az egyesületi országos bajnokságon több versenyszámban eredményesen szerepelt.
Edzője: Tószegi Márton
Testnevelője: Károly Melinda

Pest Megye közgyűlése általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA II. DÍJ elismerésben részesíti Balogh Antónia triatlonistát, a Vágta Multisport Club versenyzőjét, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóját. 2022-ben Balogh Antónia három rokon sportágban is eredményesen szerepelt az országos döntőn. Korosztályában ezüstérmet nyert aquatlon, duatlon és triatlon sportágban is.
Az atlétika egyéni és pályabajnokság 1500 méteres síkfutásban a hatodik, a mezei futás országon döntőjén az ötödik helyet szerezte meg.
Edzője: Horváth László
Testnevelője: Kareczkiné Csernák Dóra

Pest Megye Közgyűlése általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA I. DÍJ elismerésben részesíti Kiss Korina küzdősportolót, a Ráckevei Ronin Sportegyesület versenyzőjét, a Ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóját. Kiss Korina kyokushin karate és kick-box sportágban érte el sikereit. 2022-ben minden korosztályos országos bajnokságon dobogón végzett, az országos diákolimpiák döntőiben egyszer a dobogó legfelső, ötször a második és kétszer a harmadik fokára állhatott fel.
Edzője: Kovács Attila és Répás László
Testnevelője: Simon Róbert

Pest Megye Közgyűlése középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA elismerésben részesíti Horváth Máté atlétát, a Veresegyházi Városi Sportkör Egyesület sportolóját, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium tanulóját. Horváth Máté gerelyhajító az idei évben megnyerte az országos bajnokságot a szövetségi és a diákolimpiai döntőben is. Válogatott viadalon nyert Lengyelországban és az U18-as Európa-bajnokságon, Jeruzsálemben a dobogó második fokára állhatott fel.
Edzője: Horváth Gergely és Szalma Róbert
Testnevelője: Nagy Péter

Pest Megye Közgyűlése utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA elismerésben részesíti a Benkucs Kíra Roxána, Győre Panna, Matkovics Lili Sára, Szemán Linett kenu négyest. A kenu négyes három tagja Pest megyei egyesületben sportol. A lányok a Váci Karakán Kajak-kenu Sportegyesület és dunavarsányi Merkapt-Mekler László sportegyesület tagjai. Az ifjúsági világbajnokságon, Szegeden kenu 500 méteren ezüstérmet nyertek. A csapat edzői: Szemán László és Győre Attila

Pest Megye Közgyűlése női utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Szegedi Angelina kajak-kenu versenyzőt a Kis-Duna SE sportolóját. Szegedi Angelina 2022-ben serdülőként Belgrádban ifjúsági Európa-bajnok lett 500 méteren a kajak négyes tagjaként. A két hónappal később megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokságon Szegeden, kajak kettesben és kajak négyesben is, 500 méteren első helyezést ért el. A Magyar Kajak-kenu Szövetség 2022-es év legjobb női utánpótlás kajakosának választotta. Edzője: Agócs Bence

Pest megye közgyűlése férfi utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Lugosi Gergely István kajak-kenu versenyzőt, a Dunavarsányi Merkapt-Mekler László Sportegyesület sportolóját. Lugosi Gergely öt éve már a Magyar Kajak Kenu Szövetség válogatott tagja. Az Ifjúsági Európa- bajnokságon kenu párosban két első helyezést szerzett 500 és 1000 méteren. Az U23-as világbajnokságon kenu négyesben ezüstérmes lett. Edzője: Androkity Marcell

Pest megye közgyűlése felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA elismerésben részesíti a Pest Megyei Labdarúgó Amatőr válogatott felnőtt férfi csapatát. A csapat a Megyei Amatőr Válogatottak Nagypályás Tornájának országos Döntőjén aranyérmet nyert. Az UEFA Regions’ Cup spanyolországi versenyén második helyezést ért el. A csapat edzője: Győri Zoltán

Pest Megye Közgyűlése női felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Vetor Nikol Szabina tollaslabdázót, a Városi Sportegyesület Dunakeszi sportolóját. Vetor Nikol Szabina a tollaslabda sportág kiválósága. Az U19-es Magyar Bajnokságon női párosban első, vegyes párosban a harmadik helyezést érte el. A felnőtt országos bajnokságon vegyes párosban ezüst, női párosban bronzérmet szerzett. Nemzetközi versenyen Cipruson, ezüstérmet nyert és részt vett a Szerbiában megrendezett Európa-bajnokságon. Edzője: Tóth Erik

Pest megye közgyűlése férfi felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Vég Zsombor judó versenyzőt, a Ceglédi Vasutas Sportegyesület sportolóját. Vég Zsombor 2022-ben több nemzetközi kupa versenyen vett részt, Szarajevóban arany, Budapesten bronzérmet szerzett. Zsombor decemberben a magyar judo válogatottal a Word Judo Masters, a sportág gála versenyén, Jeruzsálemben fog versenyezni a 100 kg-osok súlycsoportjában. Edzője: Bíró Tamás

Pest megye közgyűlése AZ ÉV EDZŐJE elismerésben részesíti Agócs Bencét, a Kis-Duna Sportegyesület kajak-kenu edzőjét. Agócs Bence 2019 óta kajak edző és idén először kapta meg azt a megtisztelő feladatot, hogy segítse a válogatott ifi lány és a MIX váltó csapat munkáját. Saját versenyzői nagyszerűen teljesítettek a hazai és a nemzetközi versenyeken. A legeredményesebb Szegedi Angelina volt, aki az idei világbajnokságon, kétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

www.pestmegye.hu


Vissza