Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Róbert Rendelőintézet lesz a Telki Kórház budai rendelője

Gazdasági rovat > Telki

2015-01-13


A Róbert Károly Magánkórház vette meg a Telki Kórház Kft. Budakeszi úti járóbeteg ellátó rendelőjét, amelyet Róbert Rendelőintézet néven működtet tovább. Az üzletet Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartózó magánkórház tulajdonosi köre és Kovács Gábor üzletember kötötte.

Lantos Csaba a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a magánkórház 2007-ben alakult meg, hat év után lett nyereséges, és a mostani vásárlással alapvetően a járóbeteg ellátó tevékenységük bővül. Eddig 3700 újszülöttet segítettek a világra, 15 ezer sikeres műtétet végeztek el, és - mint fogalmazott - a hét év alatt kétmilliárd forint "közpénzt takarítottak" meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak.

A két intézmény bevétele a múlt évben 1,5 milliárd forint volt. A tulajdonosváltás után egyesített cégek több mint 100 egészségügyi dolgozót foglalkoztatnak és mintegy 160 orvos dolgozik náluk. Mintegy 100 ezer páciensük volt eddig. Arra törekednek, hogy az aktív korosztályban lévőknek minél teljesebb szolgáltatást nyújtsanak.Közölte azt is, hogy eddig minden évben 20 százalékkal nőtt a forgalmuk.

Kovács Gábor arról beszélt, hogy 1998-ban nyitotta meg a Telki Magánkórházat, 15 évig volt befektető az egészségügyben, és 2013-ban döntött úgy, hogy befejezi a befektetési tevékenységét az egészségügyben. A Telki Kórház Kft-t, amely a járóbeteg intézet tulajdonosa, értékesítette. Két befektetése maradt a foglalkozás-egészségügy területen, szándéka, hogy ezeket a cégeket is eladja. Amikor legálissá vált Magyarországon a hálapénz lehetősége az állami intézményekben, akkor jutott el oda, hogy "nem bírja a szélmalom harcot tovább". Ezzel a magánszektor már nem tud versenyezni - tette hozzá.

A Telki Kórház Kft. által eddig működtetett Budakeszi úti rendelőintézet szolgáltatásait az elmúlt 15 évben több mint 63 ezer ember vette igénybe.

A sajtótájékoztatón közreadott tájékoztató anyag szerint a részben Növekedési Hitelprogramból finanszírozott tranzakció során vásárolták meg az 1200 négyzetméteres szakrendelőt. A Róbert Károly Magánkórházban februártól az eddigi nőgyógyászati és szülészeti ügyelet mellett elindul a gyermekügyelet is. Az 55 ágyas Róbert Károly Magánkórház, a Róbert Rendelőintézet, valamint a Főnix Medical Center Sasadi úti járóbeteg rendelőjével és a Nógrádgárdonyban működő Főnix Kastélyszanatórium "prevenciós, rehabilitációs és ápolási szolgáltatásaival jelenleg Magyarország legkomplexebb egészségügyi ellátási láncot képes nyújtani a magánszférában" - áll a sajtóanyagban.  

A Róbert Rendelőintézet, volt Telki Magánórház a Budakeszi úton MTI Fotó: Soós Lajos

 

Lantos Csaba, egészségügyi befektetéseiről ismert üzletember sajtótájékoztatón beszél a Róbert Rendelőintézetben 2015. január 12-én. Balról Kovács Gábor, az ország első magánkórházának, a Telki Magánkórháznak az alapítója. MTI Fotó: Soós Lajos


Vissza