Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szennyvízhálózat uniós forrásból Nagykovácsiban

Közélet > Nagykovácsi

2014-06-23


Közel 1,4 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg Nagykovácsi nagyközség szennyvízhálózatának fejlesztése annak köszönhetően, hogy az önkormányzat sikeresen pályázott a KEOP 1.2.0/09-11 kódszámú konstrukción Az Új Széchenyi Terv keretében.

Egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően a tervdokumentációk és a tanulmányok már elkészültek. A projekt során megvalósuló fejlesztések tervezett összköltsége meghaladja az 1 milliárd 480 millió forintot, ebből az elszámolható költség 1 milliárd 461 millió forint. A projekt megvalósításához szükséges helyi hozzájárulás mértéke – e kiírásban szereplő támogatási intenzitásának köszönhetően – az elszámolható költségekre vetítve mindössze 6%, így a településre jutó önrész a nem elszámolható költségekkel együtt 105 millió Ft. A fejlesztés várhatóan 2015 II. félévében már be is fejeződhet.

A beruházás megvalósulásával megoldódik az északi településrész (Zsíros-hegy) szennyvízelvezetése, kiépül egy új szennyvíz főgyűjtő, központi szennyvízátemelő és szennyvíznyomócső rendszer fővárosi csatlakozással, s a pályázati konstrukció keretében elvégzik a megengedett mértékű felújításokat a meglévő szennyvízelvezető hálózaton is.


Vissza