Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bővül az iskola

Közélet > Telki

2015-06-16


Az állami segítséggel épült telki általános iskola 2001. szeptember 1-jén megnyitotta kapuit. A növekvő gyermeklétszám miatt már 2005-ben önerőből tanteremmel és tanári szobával bővítették. 2007-ben újra önerőből két tanterem és egy ketté osztható tornaterem épült, hitelből. A 2011-től a Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nevet viselő intézmény idén ismét bővül.

Minderről áprilisban a Telki Naplóban vezetett állandó rovatában nyilatkozott Deltai Károly polgármester.

Az önkormányzat több mint egy éve közvetlen állami támogatásért fordult a kormányzathoz, amely a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elfogadta Telki iskolafejlesztési koncepcióját. A vonatkozó kormányrendelet szerint a beruházás hivatalos közbeszereztetője, bonyolítója és műszaki koordinátora a BMSK Beruházási Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz, a beruházó és építtető pedig a Nemzeti Sportközpontok.
 Az első ütemben három tanterem, kiszolgálóhelyiségek, valamint vizesblokk épül emeletráépítés és átalakítás formájában. A bővítés az emeleten, a lapos tetőkön a tornaterem felé valósul meg augusztusi határidővel, szeptemberi átadással.
 A második tervezett ütemben, mely leghamarabb egy év múlva képzelhető el, az első átrium lefedésével egy multifunkciós nagyterem jönne létre.


Vissza