Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az év háza 2023

Építészet > Remeteszőlős

2023-10-20

Egy badacsonyörsi nyaraló és a Semmelweis Egyetem egészség-tudományi karának épülete kapta idén az Év háza díjat. Benczúr László, Weichinger Miklós és Tóth Zsófia a kőburkolatos, a tájba illeszkedő balatoni nyaraló tervezéséért kapták meg a legjobb családi háznak járó díjat, amelynél a zsűri méltatta a tervezők "alkotói mértéktartását és fegyelmét". A közönség különdíjat családi ház kategóriában egy remeteszőlősi családi ház építészei kapták.


Kannabiszültetvényt találtak

Közélet > Remeteszőlős

2021-01-29

remetszolos_kannabis3MTI_MihadakZoltan.jpgCsaknem ezer tőből álló kannabisz-ültetvényt számoltak fel január 18-án kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság január 20-án a police.hu oldalon. A Buda környéki Járásbíróság egy hónapra elrendelte az ültetvény tulajdonosának letartóztatását, amely ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.


Dárday István a Nemzet Művésze lett

Kultúra > Remeteszőlős

2020-12-15

Remeteszolos_DardayIstvan2.jpgA Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Nemzet Művésze díj Bizottsága a Nemzet Művészei közé választotta Dárday István Kossuth-díjas filmrendezőt, a MMA rendes tagját filmrendezői és művészetszervezői alkotó tevékenysége, a társadalmi folyamatok iránti érzékeny, műfajteremtő munkái és különleges életműve megbecsüléseként.


Életveszélyessé tett vadászlesek

Életmód > Budakeszi,Remeteszőlős

2020-11-06

201104_Rongálás_1.jpgA Pilisi Parkerdő budakeszi és budapesti erdészetének vadászleseit augusztus óta folyamatosan rongálják ismeretlen elkövetők. Az erdészek eddig tizenkilenc alkalommal fedeztek fel szándékos rombolást Budapesten a II. és a XII. kerületben, illetve Solymár és Remeteszőlős határában. Az elkövetők különböző módon tették tönkre a magasleseket.


Ebösszeírás Remeteszőlősön

Közélet > Remeteszőlős

2018-12-21

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat három évente ebösszeírást végez. Remeteszőlősön az adatszolgáltatási kötelezettséget ;2018. december 15-31-ig hirdették meg. 

Pályázati pénzből újították fel a Vénusz utcát

Gazdasági rovat > Remeteszőlős

2018-08-06

Remeteszőlős 2017-ben Pest megye gazdaság-fejlesztési pályázatán támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzat, a védőnői szolgálat és a gyermekorvosi rendelő elérhetőségét biztosító Vénusz utca teljes hosszának felújítására, 30.483.251 Ft tervezett összköltséggel, 95%-os támogatási intenzitással.

Mezítlábas tanösvény Remeteszőlősön

Életmód > Remeteszőlős

2016-07-29

A Remete Csemete Alapítvány kezdeményezésére, a remeteszőlősi önkormányzatnak és a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének köszönhetően avattak fel június 4-én a Bodza Liget Pihenőparkban egy új, 12 állomásos tanösvényt, mely a felújított játszótérrel együtt nyújt játékosan oktató kikapcsolódást.

Új helyzet Remeteszőlősön

Közélet > Remeteszőlős

2016-02-29

Az elmúlt másfél hónapban hirtelen megnőtt a kicsúszásos, súlyos sérüléssel is járó balesetek száma a Nagykovácsi út Vénusz utcai hírhedt S-kanyarjában. Remeteszőlős önkormányzata a rendőrség és a készenléti szolgálat ide vonatkozó adatait február 15-én megküldte a Magyar Közútnak a vészhelyzet kivizsgálását és mielőbbi megoldást kérve. Február 23-án újabb súlyos autóbaleset történt.

Zenél az ivókút Remeteszőlősön

Közélet > Remeteszőlős

2015-09-04

Zenélő ivókutat avat Remeteszőlős holnapi falunapján, mely az önkormányzat, a helyi művészek és civilek összefogásával jött létre, csakúgy, mint a kútnak helyet adó Bodza-liget. Ezzel az önkormányzat egy régebbi terve valósul meg, mely szerint az Örkény-emlékfülkével és a Könyvmegállóval fémjelzett „kultúrsarok” egy új művészeti ággal bővül.

Utcakönyvtár sétálóknak

Közélet > Remeteszőlős

2014-08-10

Június 14-én Remeteszőlős önkormányzata és a Remete Csemete Alapítvány a közösségi munkával létrehozott Bodza-ligetben, az Örkény-telefonfülke mellett megépítette az első agglomerációs könyvmegállót. Ez egyfajta utcakönyvtár, egy könyvekkel feltöltött, éjjel-nappal nyitott köztéri szekrény.


Vissza a főoldalra