Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ebösszeírás Remeteszőlősön

Közélet > Remeteszőlős

2018-12-21

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat három évente ebösszeírást végez. Remeteszőlősön az adatszolgáltatási kötelezettséget ;2018. december 15-31-ig hirdették meg. 

Pályázati pénzből újították fel a Vénusz utcát

Gazdasági rovat > Remeteszőlős

2018-08-06

Remeteszőlős 2017-ben Pest megye gazdaság-fejlesztési pályázatán támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzat, a védőnői szolgálat és a gyermekorvosi rendelő elérhetőségét biztosító Vénusz utca teljes hosszának felújítására, 30.483.251 Ft tervezett összköltséggel, 95%-os támogatási intenzitással.

Mezítlábas tanösvény Remeteszőlősön

Életmód > Remeteszőlős

2016-07-29

A Remete Csemete Alapítvány kezdeményezésére, a remeteszőlősi önkormányzatnak és a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének köszönhetően avattak fel június 4-én a Bodza Liget Pihenőparkban egy új, 12 állomásos tanösvényt, mely a felújított játszótérrel együtt nyújt játékosan oktató kikapcsolódást.

Új helyzet Remeteszőlősön

Közélet > Remeteszőlős

2016-02-29

Az elmúlt másfél hónapban hirtelen megnőtt a kicsúszásos, súlyos sérüléssel is járó balesetek száma a Nagykovácsi út Vénusz utcai hírhedt S-kanyarjában. Remeteszőlős önkormányzata a rendőrség és a készenléti szolgálat ide vonatkozó adatait február 15-én megküldte a Magyar Közútnak a vészhelyzet kivizsgálását és mielőbbi megoldást kérve. Február 23-án újabb súlyos autóbaleset történt.

Zenél az ivókút Remeteszőlősön

Közélet > Remeteszőlős

2015-09-04

Zenélő ivókutat avat Remeteszőlős holnapi falunapján, mely az önkormányzat, a helyi művészek és civilek összefogásával jött létre, csakúgy, mint a kútnak helyet adó Bodza-liget. Ezzel az önkormányzat egy régebbi terve valósul meg, mely szerint az Örkény-emlékfülkével és a Könyvmegállóval fémjelzett „kultúrsarok” egy új művészeti ággal bővül.

Utcakönyvtár sétálóknak

Közélet > Remeteszőlős

2014-08-10

Június 14-én Remeteszőlős önkormányzata és a Remete Csemete Alapítvány a közösségi munkával létrehozott Bodza-ligetben, az Örkény-telefonfülke mellett megépítette az első agglomerációs könyvmegállót. Ez egyfajta utcakönyvtár, egy könyvekkel feltöltött, éjjel-nappal nyitott köztéri szekrény.

Megtalálták az eltűnt édesanya holttestét

Közélet > Remeteszőlős

2014-07-01

Remeteszőlős és Budaliget között a hegyekben túrázók találták meg annak a kétgyermekes édesanyának a holttestét, aki június 17-én tűnt el a II. kerületből. A 37 éves, francia-magyar állampolgárt, akit már a rendőrség is keresett pár napja, utoljára a II. kerületi Máriaremetei úti francia iskolából látták távozni.

Örkény-emlékmű Remeteszőlősön

Kultúra > Remeteszőlős

2013-04-05

Az Örkény István-emlékév centenáriumot záró rendezvényeinek sorában Radnóti Zsuzsa dramaturg, az író özvegye Oberfrank Pál ötletére, a remeteszőlősi emlékműre az egyik legbüszkébb, melyet április 6-án, szombaton 11 órakor avatnak. Az ötletadó egyperces novella, A ballada a költészet hatalmáról cikkünk végén elolvasható.

Örkény és az elcsatangolt telefonfülke

Közélet > Remeteszőlős

2013-03-19

Új helyen, illatos lonccal körbeültetett konténerirodában működik a remeteszőlősi polgármesteri hivatal, miután az ady-ligeti laktanyában elfoglalt helyiségek bérletét indoklás nélkül felmondták. Az ez évi lehetőségekről Szathmáry Gergely polgármesterrel beszélgettünk

Új helyen a községháza

Közélet > Remeteszőlős

2013-02-05


Új helyen működik a remeteszőlősi polgármesteri hivatal. Az új épület jellegzetességét az illatos lonccal befuttatott falak adják majd.


Vissza a főoldalra