Fórum
Buda környéki Iránytű Fórum
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Miért nem építenek buszsávot a 22-es busznak?

 
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> ONLINE KÉPVISELŐI FOGADÓÓRA
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Csomor Rita
Vendég

HozzászólásElküldve: Csüt. Máj. 31, 2007 2:38 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tájékoztató a Fő utca elmaradó felújításáról és a buszsávról

A Fő utca (a 8102.j. út, Budakeszi átkelési szakasz 16+000 - 18+414 km.sz. közötti szakasz) nem városunk, hanem a Magyar Állam tulajdona. A felújítás idejéről, módjáról, költségeiről a város vezetésének nem áll módjában határozatot hozni, viszont egyeztetési kötelezettsége és - a lakossággal együtt - véleményezési joga van.
Ezen egyeztetési - véleményeztetési eljárás keretében került sor tavaly nyáron lakossági fórumra a Fő utca tervezett felújításáról. Ott a tervező arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a BKV kérésére (!!!) nem terveznek buszsávot és helyhiány és a magas költség miatt nem terveznek körforgalmat Fő u. - Pátyi út - Budaörsi út csomópontba.
A meglehetősen áttekinthetetlen közelmúltbeli átszervezések következtében mind az út kezelője, a tulajdonosi jogok gyakorlója, mind a felújítás tervezésével megbízott cég átszervezésen, összevonáson ment keresztül, ezért a mi Fő utcánk felújításáról, és annak mikéntjéről történő döntés is egyik kézből a másikba ment át ez év elejétől. Mondhatnánk azt is, hogy sok bába között elveszett a gyerek, mármint a buszsáv, de a mellékelt tájékoztató levél (Közlekedési Koordinációs Központ) szerint még ennél is rosszabb történt.
Az új városvezetés nem kívánja elfogadni, hogy a Fő u. rekonstrukciója ne legyen több, mint egy új aszfaltburkolat elkészítése, miközben a város a jól ismert súlyos közlekedési problémákkal küzd. Ha változtatás nélkül leaszfaltozzák a Fő utcát, azzal évtizedekre konzerválódni fog a jelenlegi tarthatatlan állapot. Ezért Budakeszi Önkormányzata nevében a 2006. évi önkormányzati választások óta polgármester úr, Kovács Enikő alpolgármester asszony, és a Hivatal több tárgyalást és levelezést folytatott az illetékesekkel.
A Közlekedési Koordinációs Központ (KKK) mellékelt tájékoztató leveléből kiderül, hogy 2006-ban a tervező olyan engedélyezési tervet dolgozott ki, amit az érintettekkel – tehát Budakeszi Önkormányzatával is – előzetesen egyeztettek. Ezek szerint a város vezetése részéről tavaly - az augusztusi tervezéskezdési engedélyezés előtt - úgy folytatták az egyeztető tárgyalásokat, hogy a szinte lincshangulatban lezajlott lakossági fórumon követelt buszsáv és körforgalom nem került be a tervezési feltételek közé. Az év végi és év eleji tárgyalások során a jelenlegi vezetés mindvégig a buszsáv kialakításához ragaszkodott, amit végül a közút kezelője nem fogadott el és a tervezés lezárásának ill. az engedélyezési eljárás megszüntetésének kezdeményezéséről tájékoztatja a polgármestert, valamint arról, hogy a fejlesztés nincs 2013-ig az útfejlesztési operatív programba beépítve, és a tervek módosítására sincs fedezetük.
Mint minden rossz dologban, ebben is van valami jó. Nevezetesen az, hogy a fogalomtechnikai szempontból teljesen alkalmatlan jelenlegi állapotnak egy korszerű, használhatóval való kiváltási lehetőségét nem lehet egy sima aszfaltszőnyegezés megvalósítására hivatkozva évtizedekig megakadályozni.

Természetesen tovább keressük a megoldást, amire némi reményt adhat, hogy ha sikerül a Budaörsi Kistérséghez való csatlakozás, akkor több olyan körülmény megváltozik, amely által jobb alkupozícióba kerülhet a város.

Tájékoztatásul alább mellékelem a KKK-nak Tagai István polgármester úrhoz küldött levelét.
dr. Csomor Rita
képviselő

[b]KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI KOORDINÁCIÓS KÖZPONT[/b]
1024 Budapest, Fényes Elek u.7-13. Postacím: 1537. Budapest, 114. Pf. 333.
Telefon: 3368-100 Fax: 3368-172, 3368-132 E-mail: ukig@ukig.hu -
Bankszámlaszám: MÁK: 10032000-01465488-00000000 Adószám: 1 5329358-2-41

Válaszlevelükben szíveskedjenek az alábbi iktatószámra hivatkozni:
IKTATÓSZÁM: 122/6 —K-2007
TÁRGY: 8102.j. út engedélyezési terve
ELŐADÓ: Vida Zoltán
HIVSZÁM.:
MELLÉKLET:
------------------------------------------------------------
[ img] BUDAKESZI VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA
Érkezett: 2007 MÁRC 2 8.
Szám: 954 – 3/07 Melléklet:

Előszám: Utószám: Előadó:[/img]
----------------------------------------------------------------


Budakeszi Város Polgármesteri Hivatal

Tagai István
polgármester
Budakeszi
Fő u. 179.
2092

Tisztelt Polgármester úr!

Hivatkozva a 621/1/2006. BKSZ iktatószámú, 2006. december 14-én kelt. levelükre, valamint a BKSZ Kht. tárgyalótermében 2007. március 2-án történt egyeztetésen elhangzottakra, tárgyi beruházással kapcsolatban a következő véleményt adjuk.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ nevében eljáró Magyar Közút Kht. végzi a 8102.j. út, Budakeszi átkelési szakasz 16+000 — 18+414 km.sz. közötti szakasz korszerűsítés engedélyezési tervének terveztetési feladatait.

A tervező feladata volt tárgyi szakasz tanulmánytervének elkészítése, megvizsgálva a buszsáv, illetve az előzősáv kialakításának lehetőségeit. Az érintettekkel történt egyeztetések alapján, a vélemények tervbe való beépítésével elkészített tanulmánytervet, az UKIG 2006. augusztusban történt jóváhagyása után a tervező engedélyezési terv szinten dolgozta ki. Az engedélyezési eljárása során, a tervezés alatt történt egyeztetésekkel ellentétes — 2006. decemberében adott — véleményezések (BKV, VOLÁN, Budakeszi Önkormányzat) következtében a terv engedélyezési eljárása — jelenlegi buszsáv nélkül megtervezett formában — ellehetetlenült.

A beruházás nem szerepel a 2007-2013 évek közötti időszak közúthálózat fejlesztési operatív programjaiban, így megvalósítása egyelőre bizonytalan. A terv módosításának költségeit nem tudjuk biztosítani, ezért az illetékes hatóságoknál kezdeményezzük a tervezés lezárását és az engedélyezési eljárás megszüntetését.

Kérjük véleményünk szíves tudomásul vételét.

Tisztelettel
dr. Csepi Lajos főigazgató
[img][/img]
Vissza az elejére
Csomor Rita
Vendég

HozzászólásElküldve: Csüt. Máj. 31, 2007 12:00 pm    Hozzászólás témája: Miért nem építenek buszsávot a 22-es busznak? Hozzászólás az előzmény idézésével

Tisztelt Fórumozók!
Az on-line képviselői fogadóóra ötletét támogatom, és azt is, hogy a Fővárosi dolgozó által felvetett témával - Fő utcai buszsáv - kezdjük.

Tisztelettel
Csomor Rita
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> ONLINE KÉPVISELŐI FOGADÓÓRA Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd