.

2018. október 24. szerda, Salamon napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Jól halad a templomépítés Pátyon

Páty > Közélet
2012-01-22
1669 olvasás

Decemberben befejeződtek a templom teljes belső és részbeni külső burkolási és szigetelési munkálatai. Végéhez közeledik a külső nyílászárók behelyezése, s rövidesen megkezdődik a templom kapujának a beépítése is. A cél az épület idei használatba vétele.

Az elmúlt év első fele a tervezgetéssel és számításokkal telt, hiszen több utófinanszírozó támogatáshoz jutottunk és úgy kellett számolnunk, hogy egyházközségünk semmiképpen se váljék fizetésképtelenné. Részben emiatt, részben pedig az állami támogatás lehívására kötendő szerződés szeptemberi aláírására tekintettel az építési munkák nagyobb részét csak a nyár végén, illetve ősszel tudtuk megkezdeni. A munkálatokhoz komoly anyagi segítséget jelentettek a hívek adományai és a templomépítő alapítványunknak felajánlott 2010. évi személyi jövedelemadó 1%-ok. Köszönjük mindenkinek, aki segített!

Decemberben befejeződtek az épülő templom teljes belső és részbeni külső burkolási és szigetelési munkálatai, melyek anyagi fedezetét az egyházügyi államtitkárságtól kapott források biztosították. Sikerült a 14 milliós állami támogatás teljes egészét lehívnunk és felhasználnunk. Az összeggel teljes egészében el is számoltunk.

Végéhez közeledik a külső nyílászárók behelyezése, melyet egyházmegyei forrásból valósíthatunk meg. Rövidesen – az eredeti terveknek megfelelően – megkezdjük a templom kapujának megépítését is, hogy az épületet teljes egészében zárhatóvá tegyük. A kapura felkerülnek majd a 46 éves korában elhunyt egyházi ötvösművész, Ozsvári Csaba már elkészült munkái. A még hiányzó kazetták egyenlőre nem készülnek el.

A kapu elkészültét követően kezdődhetnek majd meg – az idei évi forrásoktól függően – a belső tér gépészeti szerelési munkái, illetve tudjuk folytatni vagy befejezni a templom külső szigetelési és burkolási munkáit. A cél mindenképpen az épület idei használatba vétele.

Kérjük, támogassák az új templom építését már megfizetett személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával! A felajánlás és a templom építésének ilyen módon történő támogatása külön pénzeszközt nem igényel!

A nyomtatvány  „kedvezményezett adószáma:” rovatába a következő adószámot írja:
18687996–2–13
„A kedvezményezett neve:”  Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány

Adományokat az új templom építéséhez továbbra is hálás szívvel fogadunk a következő – megváltozott - számlaszámainkon:
Pátyi Római Katolikus Egyházközség – CIB Bank
 11103303-19835972-36000001

Pátyi Római Katolikus Templomért Alapítvány – BUDA Takarék Szövetkezeti Hitelintézet, Páty
 58300158 – 13400022

Érdeklődni lehet a titkar@ude.hu e-mail címen vagy a 0630/991-4121-es telefonon.

      Dr. Kővágó István jegyző
     Pátyi Római Katolikus Egyházközség

fotó: Schumiczky András


Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC