.

2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Törlik az elkerülő utat a HÉSZ-ből

Budajenő > Közélet
2011-08-01
1912 olvasás

Lakossági fórumot tartott július 22-én Budajenő, ahol az elkerülő út kérdését tárgyalta meg a lakosság és az önkormányzat. Telki és Budajenő hosszú távú elképzelései között szerepel egy olyan elkerülő út megépítése, amely a Páty-Zsámbék közötti utat elérve, onnan további fejlesztéseknek köszönhetően közvetlenül elérhetővé válna számukra az M1 autópálya.

Több nyomvonalterv is létezik, ezek közül az, amelyik Budajenő területét is érinti, szerepelt a település szerkezeti tervében (TSZT) és Helyi Építési Szabályzatában (HÉSZ), így egy körforgalom kialakítása a település Telki felé eső részén, valamint a Telki és Budajenő között futó, Páty-Zsámbéki út felé vezető nyomvonal. Budajenői lakosok azonban – elsősorban a lehetséges fejlesztés közeli ingatlanok tulajdonosai és a fejlesztéssel indokolt, esetleges kamionforgalomtól való félelem miatt – tiltakoztak a megvalósításnak még a lehetősége ellen is, ezért Budai István polgármester vezetésével lakossági fórumon vitatták meg az ügyet.

A polgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy Telki, Budajenő és a ZSÁMÉRT egy tanulmányt készíttettek az elkerülő út lehetséges nyomvonalairól. A tanulmány hét javaslatot tesz, melyek közül első helyen a „gumiúttal” párhuzamos, Telki és Páty közigazgatási határán futó nyomvonal, második helyen pedig a telki Muskátli utcánál épülő körforgalomból kiinduló nyomvonal szerepel. E nyomvonalak bármelyikének megvalósulási esélye egyelőre igen csekély, mivel a két település együtt sem képes ilyen nagyságrendű beruházás megvalósítására, állami segítség nélkül. Mivel a Budajenő területét érintő változat az agglomerációs tervben sem szerepel, de a lakosság máris tiltakozik ellene, a budajenői képviselő-testület a Helyi Építési Szabályzat módosítása kapcsán kezdeményezi a lakosság által kifogásolt körforgalom és elkerülő út nyomvonalának törlését a dokumentumból.


Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC