.

2020. July 14. Tuesday, Örs,Stella napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


4,7-es erősségű földrengés rázta meg Budakeszit és környékét

Budakeszi > Életmód
2011-01-29
1606 olvasás

Több olvasóink jelezte, hogy január 29-én este fél 7 után földrengést éreztek Budakeszin és a környező településeken. Károkról, sérülésekről nem érkezett jelentés, de tárgyak estek le a polcról, rázkódásról és morajlásról számolnak be a természeti jelenséget észlelők.

A 4,7-es erősségű földrengés epicentruma Oroszlányban volt, s szombat este 18 óra 42 perckor rázta meg hazánkat. A földmozgás észlelhető volt több dunántúli nagyvárosban, így Budapesten, Székesfehérváron, Győrött és Pécsett is - adta hírül az idokep.hu.

Ilyen erősségnél a poharak összekoccannak a szekrényben, a kisebb tárgyak a polcokról lezuhanhatnak, megmozdulhatnak bútorok és csillárok, a földben és a falakban lévő gyengébb vezetékek megrepedhetnek. Amennyiben gázszagot érzünk, ha tehetjük, feltétlenül zárjuk el a gázcsapot, ha az utcán érzékeljük, akkor értesítsük a szolgáltatót!

Az MTI I. kerületi, Naphegy téri épületét is megmozdította egy lökés. Kisebb földrengést jeleztek Budapest több kerületéből, továbbá Gödről, Környéről, Székesfehérvárról, Budaörsről, Pécsről, Dorogról, valamint Tatabányáról is.

A hasonló erejű földrengések erősnek számítanak hazánkban. Legutóbb 1985-ben volt ilyen erejű földrengés Berhidán.

Kapcsolódó cikk: A földrengés Budajenőt is érintette- 2007-01-03

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC