.

2020. April 8. Wednesday, Dénes napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Októberben Telki ünnepel - Kodolányi János- szimpozion

Telki > Kultúra
2009-10-09
1076 olvasás

Mint arról már korábban is esett szó, a Telkiben született író, Kodolányi János ebben az esztendőben kétszeresen ünnepelt. 110 éve látta meg a napvilágot és 40 éve halt meg a népi írók körébe sorolt szerző.  Október 10-én, szombaton ebből az alkalomból nagyszabású rendezvénnyel készül megemlékezni személyéről, életművéről, munkásságáról a szülőfalu. A rendezést az önkormányzat támogatásával a KOKUKK Egyesület vállalta.

Az egész napos, a tudományosság igényét az ismeretterjesztéssel egybekötő szimpozion keretében jeles Kodolányi-kutatók éppúgy megszólalnak, hogy a szerzőt méltassák, mint az irodalmi emlékhelyek létrehozását szakmailag támogató előadók. Az előadások között fellép a Telki Női Kar és a Telkiben működő néptánccsoport is, a választott kórusművekkel és táncokkal a nap témájához igazodva.
   Az előadások közötti szünetben lehetőség nyílik az íróval készült interjú meghallgatására, Kodolányi János kedvenc süteményének megkóstolására, illetve a Szent István Társulat által kiadott életműsorozat megtekintésére, így könyvvásárlásra is.
   Ez alkalomból újra felvetődik a Telkiben felállítandó Kodolányi-szobor kérdése, illetve a szobor létrejöttének támogatása. A tavasszal meghirdetett alapot eddig egy magánszemély támogatta.
  Külön szó esik majd a Telkiben létrehozandó Kodolányi-emlékszoba jelentőségéről is.
A rendezvényre a Telki Általános Iskola aulájában kerül sor október 10-én délelőtt 10 órai kezdettel.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Molnár Krisztina Rita

Részletes program

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC