.

2020. February 22. Saturday, napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Kilövéssel vagy befogással védekeznek

Budakeszi > Életmód
2019-12-05
285 olvasás

A róka, a nyúl, a vaddisznó, a nyest, az őz, sőt a szarvas is egyre gyakoribb vendég belterületen, nemegyszer jelentős kárt okozva. Budakeszi jegyzője a Magyar Nemzet november 19-i számában úgy nyilatkozott: Budakeszin is előfordulnak problémák a vadak városi jelenléte miatt.

A kertekbe, ingatlanokba a kerítést megrongálva jutnak be, és ott élelmet keresnek maguknak. Egyes vadak pedig valósággal belakják az elhagyott, üresen álló ingatlanokat. A lakott területen megjelenő állatok a tapasztalataink szerint némelyekben félelmet keltenek, egyesek bosszankodnak az elszenvedett károk miatt, mások etetik, elnevezik és védik a vadakat – mutatott rá a budakeszi jegyző. A szakember beszámolt arról is, hogy a belterületen a rendőrség engedélyének birtokában az önkormányzat által megbízott vadász végezhet vadkilövést, a meghatározott feltételek szerint. – A kilövés mellett a vadbefogás is működhet, ekkor az illetékes erdészettel közösen lehet elhelyezni a vadbefogó csapdákat. Később a befogott vadakat szintén az erdészettel együttműködve lehet elszállíttatni az általuk javasolt helyre. A lakott területen elhullott állatok esetében az önkormányzattal szerződött gyepmester végzi el az ártalmatlanítási feladatokat – fogalmazott Szelenczy Gabriella.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC