.

2020. July 10. Friday, Amália napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Újra Szabó István a közgyűlés elnöke

Pest megye > Közélet
2019-10-28
330 olvasás

Szabó Istvánt, a Fidesz-KDNP politikusát választották elnöknek a Pest Megyei Közgyűlés alakuló ülésén a jelenlévő 43 képviselő 42 igen szavazatával. A tisztséget 2014 óta betöltő elnök köszöntőjében kiemelte, hogy Pest megye fontos szerepet tölt be az országban.

Megmaradt a legnépesebb megyének, sőt, a megyék között kivételes mértékben növekedett a népessége. Ma már 1,3 millió ember él a 187 megyei településen és itt a legmagasabb a gyermekek száma az egész országban. 350 ezer munkahely van a megyében, majd 90 ezer vállalkozás működik, így a Pest megyei 187 város és község ereje, tehetsége és sorsa Magyarország fejlődésének kulcsa.

Szabó István úgy foglamazott, hogy az elmúlt majd három évtized alatt Pest Megye Önkormányzata nagy változásoknak volt tanúja. Emlékeztette a képviselőket arra, hogy 2016-ban az Európai Bizottság régiókra vonatkozó rendeletének módosítása alapján létrejött az önálló Pest Régió, mint NUTS2 szintű statisztikai tervezési térség. Ez lehetőséget ad a megye valós kihívásainak és jólétének megfelelő támogatások lehívására, ami az elmúlt időszakban még a hazai költségvetés forrásaiból történt, de 2021-2027 között már az új uniós regionális fejlesztési források biztosítják ezt.

Szabó István átveszi a megbízását Kenéz Tibortól, a Területi Választási Bizottság elnökétől (fotó: Fényes Gábor)

A közgyűlés alelnököknek a Fidesz-KDNP képviselőit Szerenka Tibort és Wentzel Ferencet választotta meg.

A közgyűlés 44 tagja közül 24-en a Fidesz-KDNP, 9-en a Momentum, 7-en a Demokratikus Koalíció, 4-en pedig a Jobbik színeiben nyertek mandátumot.

www.pestmegye.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC