.

2020. August 9. Sunday, Emőd napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Fejlesztések Budakeszi közlekedésében

Budakeszi > Közélet
2019-09-11
500 olvasás

A közösségi közlekedés felgyorsítása érdekében Budakeszi önkormányzata kezdeményezte a Fő utcai buszsáv és a kapcsolódó P+R parkolók tanulmánytervének elkészíttetését. Ehhez a XII. kerületi önkormányzattal közösen három-hárommillió forintot biztosítottak.

Az 1. sz. főút – Gyár utca kereszteződésében kialakítandó körforgalom tervezési költségeihez kétmillió forinttal járult hozzá az önkormányzat. Az átépítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a Kelenföldi metróvégállomás tömegközlekedéssel gyorsabban elérhető legyen.

Május közepétől a 188 és 188E jelzésű új járatcsalád biztosít közvetlen kapcsolatot a Honfoglalás sétány és a 4-es metró kelenföldi végállomása között. A járatcsalád Kelenföld könnyebb és gyorsabb elérése mellett a korábbinál sűrűbb kapcsolatot is nyújt Budaörs felé is.

Június végén megkezdődött a Fő utcai jelzőlámparendszer teljes felújítása a Fő utcán az Erkel, a Kossuth és a Temető utcai csomópontokban. A beruházásra a közútkezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában került sor az önkormányzat közbenjárásának köszönhetően. Az egyenként mintegy húsz-húszmillió forint bruttó értékű beruházás keretében a tartóoszlopokat, a jelző-, érzékelő- és vezérlőrendszereket cserélik ki a legmodernebb berendezésekre. A fejlesztés eredményeként kialakuló intelligens forgalomirányító rendszertől az önkormányzat a Fő utcán és bekötőútjain tapasztalható torlódások enyhülését várja. Az Erkel és a Kossuth utcai csomópontokban a beruházás elkészült, jelenleg a próbaüzem zajlik. A Temető utcai csomópontban a jelzőlámpák szeptember első hetétől üzemelnek újra. (x)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC