.

2020. February 25. Tuesday, Mátyás napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Egyelőre nem nyitják meg a bányát a Pilisben

Pest megye > Közélet
2019-08-28
114 olvasás

A cég kérelmére hat hónappal elhalasztotta a kormányhivatal a pilisvörösvári mészkőbánya újra nyitásának engedélyezési eljárását. A településen kedd este tartottak közmeghallgatást, ezen nyilvánvalóvá vált, hogy az önkormányzat és a lakosság mindent meg fog tenni a bányanyitás megakadályozásáért.

A település vezetője most örömtüzek gyújtása helyett zajvédelmi szakértőt, levegővédelmi szakértőt, rezgésvédelmi szakértőt, növény- és állatvilággal foglalkozó szakértőt von be a folyamatba, szakvéleményüket pedig mind hivatalossá is teszi, hogy ha később mégis felmelegítenék a bányanyitás ügyét, akkor ezek a papírok már meglegyenek. Ezen kívül zajlik Pilisvörösvár "ügyféllé nyilvánítása" az ügyben, így minden papírnak át kell mennie a városon is. Hasonló helyzetbe hozhatják magukat a környékbeli civil szervezetek, így a helyiek érdekérvényesítő képessége jelentősen nőhet.

További részletek az infostart.hu-n.

forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikk: Külszíni fejtéssel bányásznának Natura 2000-es környezetben - 2019-08-26

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC