.

2019. September 19. Thursday, Vilhelmina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Szezonnyitó a Mária Úton

Életmód
2019-02-23
191 olvasás

A Mária Út Közép-Európán átívelő zarándokút-hálózat, melynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, mintegy 1400 kilométeres távon, gyalog hatvan nap alatt bejárhatóan, érintve a magyarság Mária-kegyhelyeit, s áthalad Zsámbék, Tök, Budajenő, Telki, Budakeszi, Nagykovácsi és Remeteszőlős településeket is.

A nyomvonalat útjelzések és táblák jelölik, ajánlott szálláshelyek várják a vándorokat.

A gyaloglás közben megélt közösségi érzés, a természet közelsége, a megszokottból való kiszakadás élménye, a fizikai teljesítményből fakadó fáradtság, a spirituális helyek felkeresése, valamint a mély lelki élmények új nézőpontba helyezik a világot. A Mária Úton egyénileg és csoportosan is útra lehet kelni, akár egy nap, akár több hét erejéig, kinek-kinek ideje és energiája szerint. A Mária Út önkéntesei számos kistérségi gyalogos zarándoklatot is szerveznek egy-egy régió Máriakegyhelyeinek búcsújára, vagy az érintett helységek szakrális értékeinek mentén.

A Mária Út több tízezer embert mozgató, évente ismétlődő rendezvénye az 1Úton, melynek során egy augusztusi napon a Mária Út szakaszain zarándokcsoportok indulnak útra, hogy egy  közös célért imádkozzanak.

Sportszerető emberek akár kerékpáron is elindulhatnak a Mária Úton, Mariazell és Csíksomlyó
között számos alkalommal került már sor kerékpáros zarándoklatra is. Ferenc pápa 2019-es
csíksomlyói látogatására is felkerekedhetnek kerékpáros zarándokcsoportok.

Az idősebb, kevésbé mozgékony embereknek a Mária Út autóbuszos zarándoklatokat szervez, hogy megismerhessék Közép-Európa máriás kegyhelyeit és kultúrkincseit. Ferenc pápa csíksomlyói látogatására, valamint a pünkösdi csíksomlyói búcsúra a Mária Út külön buszos zarándoklatokat indít, épp úgy, mint a lengyelországi Czestochowa-ba.

A belföldi és külhoni zarándoklatok teljes listája megtalálható a www.mariaut.hu weboldalon, a Mária Út facebook-oldala pedig folyamatosan friss információkkal szolgál.

2016 óta a Mária-tisztelet zarándok- és búcsús hagyománya Magyarországon a Szellemi
Kulturális Örökség része.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC