.

2020. April 8. Wednesday, Dénes napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


XX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Kultúra
2018-08-25
384 olvasás

A jubiláló fesztivál nemcsak saját születésnapját ünnepli 2018. augusztus 29. és szeptember 2. között, hanem mint alcíme jelzi: Visegrád – a barátság és összetartozás örömünnepe – Közép-európai kavalkád Mátyás király udvarában hajdan és ma a visegrádi országokkal.

Időt és földrajzi határokat átlépve zenészek, táncosok, bábosok és utcaszínházi művészek a Klebelsberg Kultúrkúria kertjébe varázsolják Mátyás hajdani udvarát, mely a középeurópai közös múlt időutazásának kiinduló állomása, hogy aztán elvezessen bennünket a jelen hagyományokat őrző ünnepébe.

Az idei fesztivál is legfőként a családoknak szól a Visegrádi Négyek egy-egy programjával, mint a hazai bőséges kavalkád kínálat mellett a Lengyelországból érkező fénnyel rajzolt Andersen mesék, Szlovákiából a Rozsnyói meseszínház két előadása, s Prágából a híres Karromato Bábszínház.

Az egész napos programok után esténként színes előadások várják a közönséget. Ünnepi nyitányként  a Kecskeméti Katona József Színház Kőműves Kelemen előadása, Cseke Péter rendezésében, aki a 20 évvel ezelőtti fesztivál ötletgazdája, egyik megteremtője volt, Tompos Kátya koncertje, az Egri Gárdonyi Géza Színház Férjvadász c. vígjátéka, végül igazi kuriózumként Méhes Csaba és barátainak cirkuszi showja.

A programokat stílusosan egészíti ki a hagyományőrző vidéki ízek konyhája, valamint Mátyás király vadászkertjének ínycsiklandó ízei, a V4-ek gasztronómiai különlegességeivel.

A fesztivál művészeti vezetője Hedry Mária.

Részletes program

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC