.

2020. July 7. Tuesday, Apollónia napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Pályázat helyi piacok fejlesztésére

Pest megye > Gazdasági rovat
2018-07-04
448 olvasás

Pest megyei önkormányzati piacok fejlesztésére írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium kétmilliárd forint értékben - közölte Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára június 29-én. A piaci infrastruktúra kiépítésére 10-150 milliót igényelhetnek a főváros környéki települések, és a Vidék-fejlesztési Program hasonló célú támogatására nem jogosult, 10 ezernél népesebb megyei városok.

A helyi termelők és élelmiszer-kiskereskedők számára a helyben történő értékesítés feltételeinek megteremtése és javítása erősíti a helyi gazdaságot, élénkül a település kereskedelme, bővülnek a település szolgáltatásai, a településen élők kevesebb utazással, kényelmesebben, szebb környezetben juthatnak hozzá egészséges, jó minőségű élelmiszerhez - hangsúlyozta.

A pályázat előtérbe helyezi a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutását, ezzel támogatja és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is. A jó minőségű helyi alapanyagok és helyi élelmiszertermékek a kereskedelmi útvonalat lerövidítve, környezetkímélő módon jutnak el a termelőtől a fogyasztóig - tette hozzá az államtitkár.

Emlékeztetett: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig összesen nyolcvanmilliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire, mert a közép-magyarországi régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat a 2014-2020-es időszakban.

A közlemény szerint a nyolcvanmilliárd forint támogatást a Pénzügyminisztérium pályázati rendszerben, a Pest Megyei Önkormányzattal együttműködve használja fel. Kitért arra is, hogy a pénzügyi tárca a program keretében további két, önkormányzatoknak szóló pályázat közzétételét tervezi 2018 nyarán: bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének, valamint kerékpárutak létesítésének, felújításának, korszerűsítésének támogatása témájában.

A "Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén" című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. augusztus 27-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon. (MTI)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC