.

2020. July 7. Tuesday, Apollónia napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Átadták az Euronics raktárbázisát

Páty > Gazdasági rovat
2018-06-18
437 olvasás

Rövid időn belül a második épületet adták át a pátyi ipari parkban, amely az Euronics műszakicikk-kereskedelmi lánc egyedi igényei szerint épült meg. A csaknem 12 ezer négyzetméteres csarnokot mintegy 2,5 milliárd forintból fejlesztette a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.

A közlemény szerint a pátyi ipari parkban rendezi be új logisztikai központját a magyar tulajdonú Vöröskő Kft., az Euronics kizárólagos belföldi képviselője, onnan szolgálják ki a csaknem 70 üzletből álló országos hálózatot. Az új raktárból elégítik ki a megnövekedett webáruházi keresletet is, ami jelentős termékválaszték-bővítést tesz lehetővé. A logisztikai központban mintegy 60 ember dolgozik majd.

Kocsis Norbert, a Vöröskő Kft. beszerzési és logisztikai igazgatója a közleményben kifejti: az új központ az eddiginél jobban igazodik a cég igényeihez, egyebek mellett a jobb kihasználhatóság, a bővítési lehetőség és a korábbiaknál alacsonyabb fajlagos költségek miatt. A vállalat tervei között szerepel egy saját üzemeltetésű logisztikai rendszer létrehozása, amelyhez szintén jó alapot kínál az új raktár.

A 12 ezer négyzetmétert meghaladó alapterületű, A-kategóriás csarnokban 350 négyzetméternyi iroda is helyet kapott, és a létesítmény a későbbiekben igény szerint bővíthető. A hatékony ki- és berakodást 16 dokkolókapu, a kamionok könnyű manőverezését pedig a nagy méretű öböl segíti: az épület környezetében több mint 16 ezer négyzetméter felületen alakítottak ki aszfalt-, illetve térkőburkolatot.

A pátyi beruházás Közép-Európa egyik legnagyobb iparipark-fejlesztési programjának a része, ahol a következő években több százmilliárd forint értékben jönnek létre modern, a jövő technológiáit is befogadni képes gyártó- és logisztikai létesítmények. A NIPÜF eddig mintegy 780 hektárnyi fejlesztési területet vásárolt országszerte, és további 120 hektárról folytatnak tárgyalásokat. Több városban is zajlanak beruházásaik, az országos ipari park koncepció keretében Magyarország csaknem minden megyéjében jelen lesznek. (MTI)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC