.

2020. August 6. Thursday, Berta,Bettina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Kezdődik a romkert helyreállításának első üteme

Budakeszi > Építészet
2018-04-11
923 olvasás

A budakeszi római katolikus plébánia 2017 júliusában harmadszor indult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások című pályázatán a Havas Boldogasszony római katolikus plébániatemplom és környékének helyreállítására 14,7 millió forint végösszeggel.

A terveket Dr. Déry Attila Ybl díjas építész készítette.

A pályázat sikeres volt, de csak  négymillió forint támogatást nyertünk, ezért csökkentett tartalmú programot, a teljes körű felújítás első ütemét valósítjuk meg. A Budakeszi önkormányzata a költségvetésről szóló 4/2018. II. 16-án elfogadott rendeletében kétmillió forinttal járul hozzá a terv megvalósításához.

Az első ütem feladatai a templom oldalbejárata előtti szakasz akadálymentesítése teljes szélességében, új fakorlát és lépcső építése, a romokból kihullott kövek visszaépítése és pótlása, majd állagmegóvása, tereprendezés és egyszerű parkosítás.

A munkálatok a napokban elkezdődnek, ezért a templom oldalbejárata mindvégig zárva lesz. A teljes munkaterületet elkerítjük. Nyomatékosan kérünk mindenkit, különösen a szülőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozottan vigyázzanak és kerüljék el a munkaterületet!

A projekt lebonyolításában Dr. Déry Attila mérnök, tervező, Menczinger Tibor mérnök, építésvezető, a Szépítő Egyesület, Budakeszi Város Német Önkormányzata és a Széchenyi Baráti Kör vezetői vesznek részt.

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, Budakeszi Város Önkormányzatának és minden önkéntes közreműködőnek az egyházközség és városunk érdekében végzett, önkéntes munkáját

Filó Kristóf kanonok plébános és
Kőrösiné dr. Merkl Hilda szervező, Széchenyi Baráti Kör

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC