.

2020. August 6. Thursday, Berta,Bettina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Elhelyezték a máriaremetei uszoda alapkövét

Pest megye > Sporthírek
2018-04-03
793 olvasás

A tervek szerint 2019 első felében nyílik meg a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszoda. Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere a március 28-i alapkőletételen azt mondta: a 17-18 ezres, erős és összetartó pesthidegkúti közösségnek évtizedek óta álma volt, hogy uszoda épüljön.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője (Fidesz) azt hangsúlyozta: az uszoda alapkőletétele azt is jelenti, hogy jó eredményeket akkor lehet elérni, ha tenni akaró emberek, helyi közösségek, szervezetek együttműködnek és közösen dolgoznak.***

A  2013-ban  elindult  sportcélú  fejlesztés eredményeként 2014-15-ben adta át az önkormányzat a labdarúgó- és teniszpályákkal, ingyenesen használható szabadidőparkkal és kutyaügyességi pályával működő Pokorny József Sport-  és  Szabadidőközpontot. A központ közvetlen szomszédságában létesül majd 2018-19-ben a vízilabda-utánpótlás  nevelésére épülő Gyarmati Dezső Sportuszoda, valóra váltva a pesthidegkútiak több évtizedes álmát.

A  belső  fedett térben  megtervezett 50x25 méteres versenymedence keresztirányú megosztásával és elválasztásával  kialakítható két 25x25 méteres vízfelület, amelyek egy időben tudják szolgálni a lakossági úszásigényeket és az iskolai  úszásoktatás,  illetve a vízilabdautánpótlás-edzések  megtartását. 

Az optimális működéshez hozzájárul még egy 20x10 méteres tanmedence, kétoldali nézőtéri lelátó, illetve a létesítményen belül kialakítandó büfé és fitneszterem is. Emellett egy 33x20 méteres téliesíthető kültéri medence is  épül, amely vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz. A nemrég megalakult II. kerületi vízilabdaklub  egyik legfőbb  törekvése a környékbeli oktatási intézményekkel való együttműködés.

A klub el fogja indítani a „háztól házig vízilabda”-programot, ami biztosítja majd, hogy a gyerekek eljussanak az iskolából az uszodába. A vízilabdának is szerves részét képezi az úszásoktatás, hiszen az utánpótlás-nevelés korai fázisában meghatározóak azok az előkészítő csoportok, amelyek legfőbb célkitűzése, hogy a vízben maximális biztonságérzettel és magabiztossággal tudjanak úszni a gyerekek.

A Gyarmati Dezső Sportuszoda építése várhatóan hétmilliárd forintba kerül majd.

forrás:(MTI/Budai Polgár/Iránytű

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC