.

2020. March 31. Tuesday, Árpád napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Bővült a Budakeszi Arborétum odútelepe

Budakeszi > Életmód
2018-03-19
769 olvasás

A közelgő tavaszi költési időszak előtt a Budakeszi Arborétumban újabb 14 madárodút helyezett ki az 1000 Odú Egyesület a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészetének szakembereivel közösen. Ezzel a mesterséges fészkelőhelyek száma huszonkilencre emelkedett a márciustól minden hétvégén látogatható növénygyűjtemény területén.

A 2017-ben indult odútelepítési program első ütemében elsősorban a fenyvesekben élő és fészkelő kékcinegék, fenyves cinegék, barátcinegék, kormosfejű cinegék és búboscinegék számára alkalmas, úgynevezett „A” típusú odúkat helyeztek ki a szakemberek. kilenc odúban sikeresen fészket raktak az arborétum szárnyas lakói, három odúban pedig kétszer is költöttek fenyves cinegék, kékcinegék és széncinegék.

Az odútelepet a szakemberek folyamatosan ellenőrzik, és külön vizsgálják, hogy az arborétumi növényvilág változatossága milyen hatással van az ott megtelepedő odúlakó madarak fajgazdagságára.

forrás: parkerdo.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC