.

2020. May 24. Sunday, Eszter,Eliza napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Hatvan szakrendelő épül vagy újul meg Pest megyében

Pest megye > Gazdasági rovat
2018-02-05
660 olvasás

Az egészségügyi alapellátást nyújtó önkormányzati intézmények fejlesztésének 10-200 millió forint közötti támogatásáról döntött a közgyűlés és a nemzetgazdasági miniszter. Százegy jogosultsági feltételeknek megfelelő pályázatot értékeltek. Telkit, Perbált, Zsámbékot és Budaörsöt is érintik a beruházások.

Az összesen hatmilliárd forintos össztámogatás célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése. A felhívásra Pest megyei települési önkormányzatok pályázhattak, a település adóerő-képességétől függően 85-95%-os támogatási intenzitás mellett.

A pályázaton az eredeti előirányzatból kb. 4,81 milliárd forint felhasználásával 43 projektet támogattak, míg a keretemelés során (továbbá az eredeti előirányzat maradványösszegének felhasználásával) kb. 1,33 milliárd forint összeggel, további 17 darab pályázat támogatása valósult meg.

A megítélt támogatási mindösszesen 6,14 milliárd forint volt (60 projekt, 58 településen).

A tartaléklistára került pályázatok száma 9, forráskimerülés miatt 32 darab pályázatot nem tudott támogatni a Döntés Előkészítő Bizottság.

A legnagyobb értékű beruházások Csömör, Galgamácsa, Göd, Perbál, Pécel, Sülysáp, Szigetszentmiklós településeken valósulnak meg.

21 településen (Alsónémedi, Csömör, Dabas, Dánszentmiklós, Dömsöd, Felsőpakony, Galgamácsa, Göd, Kosd, Maglód, Mogyoród, Monorierdő, Nagykáta, Nyársapát, Őrbottyán, Pécel, Rád, Sülysáp, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Telki) épül új rendelő vagy egészségház.

A budakeszi járás településeit érintő beruházások:

Budaörs 70 935 736 Ft-ot kapott a Lévai utcai orvosi rendelőre. Új egészségközpontot alakítanak ki, egy telken létrehozva a házi gyermekorvosi rendelőt, a védőnői szolgálatot és külön épületben a háziorvosi szolgálatot.

Perbálon új egészségközpont létesül 200 000 000 Ft pályázati forrásból, amley egy helyre koncentrálja az egészségügyi alapellátást a településen.

Telki 172 810 374 Ft-ból ú, teljes egészében önkormányzati tulajdonú egészségházat építhet, így az egészségügyi alapellátási szolgáltatók egy épületbe kerülhetnek.

Zsámbék egészségházát korszerűsítik, felújítják és az eszközkészletét bővítik 124 750 754 Ft-ból.

forrás: Pest megye önkormányzata

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC