.

2018. november 16. péntek, Ödön napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Indul a szolgáltató modell projektje

Pest megye > Közélet
2017-11-29
400 olvasás

A Pest Megyei Kormányhivatal vezette konzorcium a Széchenyi 2020 programban 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 Adminisztratív terhek csökkentése címen. Teljesítési határidő 2018. december 31.Jelen projekt stratégiai célkitűzése, hogy az államigazgatás szervezetrendszerének további egyszerűsítésével, működési hatékonyságának növelésével, a párhuzamos feladatellátás megszüntetésével, az ügyintézés és az eljárások átfutási idejének és költségeinek csökkentésével, valamint az ügyfélközpontú közigazgatási szemlélet megerősítésével hozzájáruljon az állami szolgáltatások folyamatos fejlesztéséhez és a professzionálisan, költséghatékonyan és szervezetten működő szolgáltató állam kialakításához.

E cél érdekében
- felülvizsgálják a központi hivatalokat és a minisztériumi háttér-intézményeket, megerősítik a járási (fővárosi kerületi) hivatalok hatásköreit a hatékonyabb államigazgatási szervezeti működés és az egységesen magas színvonalú, az ügyfél közeli ügyintézés érdekében.

- az egész országban bevezetik a Szolgáltató Kormányhivatal Modellt a szervezeti struktúrareform eredményeinek megerősítésére, a komplex belső folyamat- és szervezetfejlesztésre, a fővárosi és megyei kormányhivatalok rugalmasságának és szolgáltató szemléletének fejlesztésére, valamint a közigazgatási bürokrácia és adminisztratív teher csökkentésére az állampolgárok, vállalkozások, önkormányzatok és más érintett szereplők igényfelmérésével.

- fejlesztik a kormányhivatali labortevékenységet, melynek keretében feltárják a jelenleginél hatékonyabb és szervezettebb munkafolyamatokat lehetővé tevő területeket.

- továbbfejlesztik az állami közfeladat-katasztert, mely összefüggéseiben, rendszerszinten képes felvázolni a rendelkezésre álló adatokat, hozzájárulva ezzel a belső folyamatok hosszú távú tervezéséhez, valamint a közigazgatás döntéstámogatásának folyamatainak javításához.

forrás Pest megyei Kormányhivatal/Iránytű

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC