.

2020. August 9. Sunday, Emőd napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Budakeszi zenészek sikerei Olaszországban

Budakeszi > Kultúra
2017-11-17
1129 olvasás

Az olaszországi Povolettóban a XXI. Euritmia nemzetközi zenei versenyen az Érdi Tankerületi Központ támogatásával négy tanuló képviselhette a Budakeszi Czövek Erna Zeneiskolát. Két trombitá,s Rácz Mihály és Nusser Csanád már többször bizonyított hazai zenei versenyeken.

Mihály kétszer nyerte meg a megyei rézfúvós verseny összetett első helyét és országos 2. helyezést ért el, Csanád megyei második és országos döntős helyezéseket szerzett eddigi tanulmányi során.  A másik két növendék, Szita Júlia hegedűs, aki több nemzetközi versenyen szerzett ezüst és arany minősítést, valamint Szita Borbála klarinétos tanuló volt. A felkészítő tanárok Fledrich Zsanett hegedű, Horváth Sarolta klarinét és Szita Csaba trombitaszakos művésztanárok az év végén több koncertet tartottak, melyen a növendékek felkészültek a kihívásra. A zongorakíséretet Fóris Szilárd játszotta. A versenyt június 21-25. között tartották az olasz kisvárosban. A résztvevőknek nagy kihívást jelentett az első nemzetközi verseny mind a szervezés, mind az ismeretlen körülmények miatt.

A szervezők mindent pontosan előkészítettek és a körülmények kiválóak voltak. A város központi koncerttermében tartották a meghallgatást. Öttagú nemzetközi zsűri bírálta el a produkciókat. Mind a négy tanuló nagyon koncentráltan és összeszedetten játszott, viszont az utazás okozta fáradtság picit érződött a játékukon. Remek produkciókat hallhattunk. Véleményem szerint leginkább a Szlovéniából érkezett versenyzők nyújtottak a legkiegyensúlyozottabb, legszínvonalasabb teljesítményt. Érdekes módon a résztvevők legnagyobb százaléka Szlovéniából érkezett. 

A fiatal előadók, családtagjaik és a tanárok egy kis utcai ünnepség keretében búcsúztak a versenytől és a várostól egyaránt. Nagyon szép élmény volt és főleg kiváló szakmai tapasztalatszerzés, reméljük visszatérünk. Köszönjük a támogatóknak, hogy ehhez hozzásegítettek minket.

2017. június 21 és 25 között Povolettoban megrendezett nemzetközi zenei versenyen a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola tanulói  tanulói az alábbi eredményeket érték el.

Rácz Mihály - trombita - ezüst minősítés
Szita Júlia - hegedű - ezüst minősítés
Szita Borbála - klarinét - bronz minősítés
Nusser Csanád- trombita - bronz minősítés

Felkészítő tanáraik:
hegedű: Fledrich Zsanett
klarinét: P. Horváth Sarolta
trombita: Szita Csaba
Korrepetítor: Fóris Szilárd
 
Gratulálunk a növendékeknek és felkészítő tanáraiknak!

Szita Csaba
trombitaművész-tanár, versenyszervező

 
Kapcsolódó cikkünk: A zene hídjain - Olaszországban jártunk - 2017-11-15

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC