.

2020. January 29. Wednesday, Adél napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Pátyiaknak novembertől ingyenes a biatorbágyi szakrendelő

Páty > Közélet
2017-11-03
687 olvasás

A Biatorbágyi Egészségház szakrendeléseire a pátyiak október 1-ig ingyen járhattak. Azóta fizetni kell a vizsgálatokért. Biatorbágy önkormányzata azért döntött így, mert a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő csak a Szent János kórházban finanszírozza a pátyiak vizsgálatait - áll a pátyi önkormányzat honlapján.

2017. november 1. és 2018. január 31. közötti időszakra Páty önkormányzata azonban megállapodást köt Biatorbágy önkormányzatával az egészségügyi szakellátások ingyenes biztosítására, melynek finanszírozására havi egymillió forint előirányzatként szerepel a település költségvetésében.

A tárgyalások és egyeztetések folytatódnak. A képviselő-testület kezdeményezte, hogy a Biatorbágy Egészségház szakrendeléseinek igénybevételében érintett települések közösen forduljanak kérelemmel az EMMI-hez.

A Képviselő-testület arról is döntött, hogy november 1-től Páty házorvosai a laborvizsgálathoz szükséges vér levételét ezentúl intézményesen heti gyakorisággal helyben elvégzik. A szállítás költségeit az önkormányzat biztosítja.

forrás: paty.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC