.

2019. március 23. szombat, Emőke napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


9,7 milliárd forint a 900. premontrei évfordulóra

Zsámbék > Gazdasági rovat
2017-10-19
595 olvasás

A kormány 2020-ig 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rend alapításának 2021-ben elérkező 900. évfordulójához kapcsolódó fejlesztéseket. A fejlesztéseket a Magyar Közlönyben megjelent rendelet melléklete részletezi.

Többek között IV. Károly emlékkápolnát hoznak létre Mindszenty-emléktáblával, templomot építenek, egyházi épületeket bővítenek, több oktatási intézményt fejlesztenek és a zsámbéki Zichy-kastély felújítását is befejezik.

Már idén több mint 1,2 milliárd, 2018-ra pedig több mint 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre az adott év költségvetéséről szóló törvényben. A nemzetgazdasági miniszternek az emberi erőforrások minisztere bevonásával 2019-re több mint 3,2 milliárd, 2020-ra pedig további 1,7 milliárdot forintról kell gondoskodnia a fejlesztésekhez. Az emberi erőforrások miniszterének a 2018. utáni beruházások áttekintéséhez munkabizottságot kell létrehoznia az érintett miniszterek és a premontrei rend bevonásával.

Közölték azt is: a nemzeti fejlesztési miniszternek az emberi erőforrások minisztere és a földművelésügyi miniszter bevonásával meg kell vizsgálnia bizonyos, a magyar állam tulajdonában és a Szent István Egyetem vagyonkezelésében lévő területek ingyenes átadásának lehetőségét a Gödöllői Premontrei Perjelségnek hitéleti és oktatási feladatai elősegítéséhez. Az átadásra javasolt ingatlanokról a kormány október 31-ig előterjesztést készít. (MTI)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC