.

2018. június 25. hétfő, Vilmos napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Humanitárius város

Budaörs > Közélet
2017-06-09
430 olvasás

Humanitárius Település díjat nyert Budaörs a Magyar Vöröskereszttől az indoklás szerint azért, mert az önkormányzat évek óta erősíti szociális hálóját, gondoskodik a településen élő rászorultakról, támogatja a civil szervezeteket, köztük a Vöröskereszt helyi szervezetét és a polgármesteri hivatal jelentős szerepet vállal a véradások megszervezésében.

Az indoklás kitér arra is, hogy Budaörs város önkormányzata a lakosság jóllétét szem előtt tartva igyekszik meghozni döntéseit, és szervezi tevékenységét úgy, hogy a rászoruló csoportokra – az ő igényeikre, szükségleteikre, szempontjaikra – mindig kiemelt figyelmet fordít.

A rászorulók támogatásának elsődleges eszköze a széles körű szociális ellátórendszer, amelynek fenntartására már a költségvetés tervezésekor nagy figyelmet fordít Budaörs.

Számos pénzbeli és természetbeni juttatási formát tesz elérhetővé a rászoruló idősek, gyermekes családok, és egyéb okból hátrányos helyzetű polgárok megsegítésére, a rendkívüli települési támogatás eseti és rendszeres formáitól az intézményi étkeztetés támogatásán át az idősek kedvezményes üdültetéséig.

A Magyar Vöröskereszt Budaörsi Alapszervezetének működéséhez Budaörs Város Önkormányzata pénzbeli támogatással, közösségi tér biztosításával, alkalmankénti és rendszeres segítség nyújtásával járul hozzá.

Budaörs Város Önkormányzata 2017. évben pályázott első alkalommal a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett „Humanitárius Település” díjra. A díj átadására 2017. május 20-án került sor Nemesgulácson. A díjat Kövesdi Gabriella, a polgármesteri hivatal szociális és egészségügyi irodájának vezetője vette át.

forrás: budaors.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC