.

2018. június 22. péntek, Paulina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


40 milliárdos uniós megyei naptár

Pest megye > Gazdasági rovat
2017-04-24
477 olvasás

A kormány a kitűzött március 31-i határidőre meghirdetett negyven milliárdnyi pályázatot a közép-magyarországi régiónak, amiből húsz kifejezetten a régióé. Mindez annak ellenére, hogy a közép-magyarországi régió nem kap annyi támogatást, mint a vidék. A keretből közel 10 milliárd Érd fejlesztését szolgálja.

Márciusban összesen 20 pályázati felhívás jelent meg, összesen 37,21 milliárdos keretösszeggel. A pályázatok között találunk kiemelt felhívásokat, tőkeprogramot, vállalkozások munkahelyi képzését támogató felhívásokat, illetve olyan konstrukciókat, melyeket nem csak a VEKOP-ból finanszíroznak, hanem más operatív programból is (EFOP).

Az alábbi táblázatban látható, hogy melyek a múlt hónapban a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében megjelent pályázatok, mikor van/volt a megnyitási dátumuk, mikor volt/lesz a benyújtásuk első szakaszhatára.A meghirdetett 20 pályázatból jelenleg a "Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" felhívásra lehet csak benyújtani a támogatási kérelmeket. A "Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden" című kiemelt felhívás április 24-től, míg a többi pályázatra majd csak májusban vagy júniusban adható be a kérelem.

A meghirdetett pályázatok közül két felhívást emelnénk ki, melyek a vállalkozások munkahelyi képzéseit támogatja összesen 3,14 milliárdos keretösszeggel. Az egyik pályázat kifejezetten a nagyvállalkozásoknak szól, míg a másik a kkv-k dolgozóinak munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása fókuszál. A nagyvállalatok minimum 10 millió, maximum 100 millió, míg a kkv-k minimum 3 millió, maximum 50 millió forintos támogatást igényelhetnek a pályázat keretében. A pályázat részleteiről korábban már írtunk.

A munkahelyi képzések mellett kiemelkedő keretösszeggel támogatják Érd város fejlődését is. Többek között az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatására 2,3 milliárd, míg a közlekedésfejlesztésre 6,96 milliárd áll rendelkezésre Érd város önkormányzatának.

A második legnagyobb keretösszeggel rendelkező felhívás az "Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram" című VEKOP-2.1.2-17 kódszámú program, melynek a célja növekedési potenciállal bíró innovatív termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező kkv-k terjeszkedésének segítése kockázati tőkejuttatással. A program keretösszege 5,49 milliárd forint.

Forrás: Pest Megye Önkormányszata/portfolio.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC