.

2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Egyre több a megyei érték

Pest megye > Kultúra
2017-04-10
664 olvasás

A megyei értéktár jelenleg több mint 150 eleméből készült vándorkiállítás az elmúlt egy évben 27 Pest megyei településen volt látható, de bemutatkozott Hargita megyében is. Tavaly megjelent A töki pompostól a zsenicáig című megyei gasztronómiai kiadvány is, ami Pest megye jellegzetes és kevésbé ismert ételeit-italait mutatja be.

A megyei önkormányzat 2016 decemberében 6 millió forint támogatást kapott a Földművelésügyi Minisztériumtól értéktár-vetélkedőkre Pest megyei és fővárosi általános iskolák felső tagozatos diákjai és középiskolások részvételével. A vetélkedőre közel 50 csapat jelentkezett. Az általános iskolás kategóriában Jászkarajenő, a középiskolás kategóriában a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium csapata nyert.

2016-ban először Év Értéke-díjat is átadtak. Tíz pályázó közül Üllő kapta az elismerést Doberdói Bánlaky József munkásságának széles körű megismertetéséért.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC