.

2019. November 20. Wednesday, Jolán napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Meghalt egy pátyi polgárőr Perbál és Tinnye között

Páty > Közélet
2017-02-25
914 olvasás

Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze 2017. február 25-én 7 óra 20 perckor egy rendőrségi szolgálati gépjármű és egy személygépkocsi a 102-es számú út 12500-as méterszelvényében Perbál és Tinnye között.

A baleset következtében a rendőrautó felborult, annak utasa, a rendőrrel közös szolgálatot ellátó 38 éves Juhász József pátyi polgárőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, vezetőjét jelenlegi adatok szerint súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A balesetben érintett másik személygépkocsiban további három személy sérült meg.

A rendőrök a helyszínelést megkezdték, az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Az arra közlekedő járműveket visszafordítják.

forrás: police.hu

***

Gyászolnak a polgárőrök

Budakeszi és Páty polgárőrei gyászolnak. Tragédiákkal vette kezdetét az idei év, Gazsi László, a Budakeszi Városi Polgárőrség alapító tagja, majd alelnöke január 31-én 62 éves korában súlyos betegség következtében elhunyt. Szaktudása, szervezőkészsége, empátiája (mint volt katona és diplomata) hiányozni fog a polgárőrség munkájában.

A gyászt még fel sem dolgozták, amikor a pátyi polgárőrség fiatal, aktív önkéntese, Dudás Károly 23 évesen közúti baleset áldozata lett február 21-én hajnalban Biatorbágy és Páty között. Február 25-én reggel 7 órakor pedig Juhász József 39 éves pátyi polgárőr f vesztette életét szintén közúti balesetben Perbál és Tinnye között.  A két fiatal  jó barátok voltak, sokat járőröztek együtt.  Szabadidejüket áldozva, Páty és a környék közbiztonságát,  rendezvények lebonyolítását felügyelték, segítették a szervezők munkáját. Fiatalok voltak, de a szórakozás mellett  komolyan vették ezt az önkéntes munkát. Civil foglalkozásuk mellett sokszor vállaltak éjszakai-hajnali szolgálatot.

Józsi  szolgálatot teljesített  a rendőrökkel, mikor autójuk balesetet szenvedett, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt, éppen úgy mint barátja Karesz. Józsi életében, rendszeres volt, hogy hétvégeken is áldozatkészen állta a sarat. 

Budakeszi és  Páty  polgárőrsége és a Budaörsi Rendőrkapitányság  szoros együttműködésben végzik munkájukat az agglomerációban.  Ennek köszönhetően az elmúlt években jelentősen csökkentek a betörések, lopások, köztéri rongálások száma. A polgárőrök balesetekhez is kivonulnak és szakszerű segítséget nyújtanak. Mindhárman képzett polgárőrként teljesítettek szolgálatot.

Székely László, Páty polgármester lapunk munkatársát arról tájékoztatta, hogy Dudás Károly és Juhász József polgárőröket a pátyi önkormányzata saját halottjának tekinti, s gondoskodnak a temetésükről. A polgármester és a hivatal dolgozói mély fájdalmukat és együttérzésüket fejezik ki a családtagoknak!

Igen rövid idő adatott,  a költő szavaival búcsúzunk Tőletek.

Eltöm a föld és elmorzsol a tenger:
azt mondják, hogy meghalok.
De annyi mindenfélét hall az ember,
hogy erre csak hallgatok.

(József Attila)

Hájas Ágnes


Kapcsolódó cikkünk: Halálos baleset Biatorbágyon - 2017-02-21MTI fotók: Lakatos Péter

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC