.

2019. August 19. Monday, Huba napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Military nyári tábor Budaörsön

Budaörs > Életmód
2016-08-05
742 olvasás

Ötödik éve töltik meg egyenruhás, szalutáló és alakzatban menetelő fiatalok a budaörsi Csiki phenőkertet. A területre szervezett sok egyéb, tematikus nyári tábor mellett a „kiskatonáknak” is mindig jut hely a játékos gyakorlatozásra. Idén harminc, 9-15 éves fiatal vesz részt az augusztus első hetére szervezett táborban.

A tábor parancsnokának, Faludi Miklós főtörzsőrmesternek nem jelentett különösebb gondot, amikor megbízták az idei Military Tábor lebonyolításával, hiszen amúgy is a napi teendői között szerepel a KatonaSuli-programban részt vevő diákok oktatása, mégpedig a katonai alapismeretek tantárgy keretében.

A foglalkozásokat biztosító katonáknak olyan diákok is eljöttek segíteni, akik a KatonaSuli-programban már megtanulták az alaki fogásokat és ismerik a fegyvereket is. „Olyan képzést tartunk, amiben a katonáskodás minden momentuma benne van. Így a diákok megismerhetik a katonaélet számos részletét, például a fegyverzettechnikai és a harcászati foglalkozást, a légpuskalövészetet, a gránátdobást, a menetgyakorlatot, valamint az alaki foglalkozást” – emelte ki Faludi Miklós főtörzsőrmester. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kiképző altisztje szerint a gyerekek igen motiváltak, örömmel hajtanak végre minden feladatot.

Szöveg és fotó: honvedelem.hu/Snoj Péter

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC