.

2019. március 23. szombat, Emőke napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Húszéves kapcsolat

Budakeszi > Panoráma
2016-07-04
1167 olvasás

Budakeszi és a német Delbrück-Westenholz testvérvárosi kapcsolata 1985-re vezethető vissza, amikor a budakeszi és a westenholzi szépítő egyesületek között elindult a tapasztalatcsere. Hivatalossá 1994-ben vált, mikor a két egyesület elnöke, Herein Gyula és Bernard Hansel barátsági szerződést kötött, melyet 1996. augusztus 20-án Meinolf Päsch és Szemereki Zoltán polgármesterek testvérvárosi rangra emeltek.

Május utolsó hétvégéjén a testvérvárosi kapcsolat 20. évfordulóját ünnepelte a delbrück-westenholzi küldöttség, Budakeszi önkormányzata és német önkormányzata a Budakeszi Szépítő Egyesület szervezésében. A jubileumi díszoklevelet dr. Győri Ottília és Werner Peitz polgármesterek, valamint Hubertus Rolf és Hidas Mátyás, a testvéregyesületek jelenlegi elnökei írták alá. A két település tánccsoportjai, a négy napig a budakeszi táncosok családjainak vendégszeretetét élvező Volkstanzkreis Westenholz és a Bojtár táncegyüttes közös néptáncbemutatót tartott a Prohászka gimnáziumban.

Kapcsolódó cikkünk: Bojtár gála 2014 - 2014-03-08

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC