.

2019. február 16. szombat, Julianna,Lilla napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Csúcstechnológiás lélegeztetőgép a budaörsi mentőknél

Budaörs > Közélet
2016-04-11
747 olvasás

A Budaörsi Mentő-állomás az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche Magyarország Kft. összefogásával egy HT70P Synbol típusú lélegeztetőgéppet kapott. A közel 3,5 millió forintos, csúcstechnológiás eszköz segítségével jelentős mértékben nőhetnek a sürgős ellátásra szorulók túlélési esélyei.

A berendezés lényegesen egyszerűbbé teszi a traumás, eszméletüket elveszítő, spontán légzésre nem képes betegek lélegeztetését. Szemben a ballonos eszközökkel, a HT70P Synbol automatikusan gondoskodik a lélegeztetésről, megkönnyítve így a mentő személyzetének munkáját, illetve lehetővé teszi, hogy szükség esetén nagyobb figyelmet fordítsanak egyéb feladatokra. A korábbi készülékeknél kisebb, könnyebb berendezés további előnye, hogy a gyermekeknél is használható.

A Budaörsi Mentőállomás 30 fővel és két autóval látja el a Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Budakeszi kistérséget, mintegy 150-200 ezer ember ellátását biztosítva. „A mostani eszközbeszerzéssel újabb fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy minél korszerűbben felszerelt mentőautókat küldhessünk ki az arra rászorulókhoz. Az új lélegeztetőgép megvásárlása azért is volt fontos számunkra, mert napi használatban lévő felszerelésről van szó. Nagy örömömre szolgál, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche ismét segítségünkre sietett, és bízom benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségük a támogatásunkra” - mondta el Nagy Gábor, a Budaörsi Mentőállomás vezetője.

„A Roche magyarországi központja Budaörsön található, és mivel kiemelten fontosnak tartjuk a helyi közösségek támogatását, magától értetődő számunkra, hogy ebben a városban is segítünk, ha tudunk. Cégünk elkötelezett mind a betegségek pontos és korszerű diagnosztikai módszerekkel végzett felismerése, mind a betegek gyógyítása és életminőségének javítása mellett. A Roche Magyarország programszerűen, hosszabb távon áll egy-egy ügy mellé, évek óta segíti például az Országos Mentőszolgálat Alapítványt és a Budaörsi Mentőállomást sem első alkalommal támogatta. A múlt évben egy, a WHO által is ajánlott, csúcsminőségű, Lifepak 15 defibrillátorhoz jutott hozzá a Budaörsi Mentőállomás a társaságnak köszönhetően” – jelezte Stuart Knight, a Roche ügyvezetője.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC