.

2019. február 16. szombat, Julianna,Lilla napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Prohászkától Prohászkáig

Budakeszi > Közélet
2016-04-06
777 olvasás

Április 1-jén a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium biciklis különítménye Székesfehérvárra, Prohászka püspök sírjához zarándokolt. Tették ezt azért, mert névadójuk 89. mennyei születés-napját és második otthonuk 25. születésnapját egy ilyen különleges ajándékkal szerették volna megünnepelni. A 12. A osztály beszámolója következik.

Gyönyörű, napos időt, szendvicsekkel, gyümölcsökkel, tejjel gazdagított megállókat élvezhettünk, a helyenként emelkedős, változatos tájon át vezető utunk során. A 24 tekerő zarándok diák biztonságát, kitartását és töretlenségét 5 szintén tekerő zarándok tanár úr, Földváry Miklós, Rubovszky Péter, Pitter Károly, Kovács András, Kutasy Pál, valamint a gazdasági vezető, Salakta Péter biztosította. Az ellátmányt Török Csaba igazgató úrtól kaptuk,aki az utolsó 18 km.es szakaszon együtt kerekezett a csoporttal. A fényképekről Balogh Zoltán tanár úr gondoskodott.

Az alkalom ezen kívül egy remekül végiggondolt és összeállított lelkigyakorlatként is szolgált Bilik János tanár úr jóvoltából, aki a teljes szervezést is végezte. Indulásnál a zarándokkeresztek és kerékpárok megáldását Tóth András diakónus végezte, aki Bicskéig tekert a zarándokokkal. Minden állomásnál egy-egy Farkas Edith és Prohászka Ottokár idézetet hallgathattunk meg, melyeket tekerés közben gondolhattunk végig, s amelyeket a nap végén emlékként haza is vihettünk magunkkal.

Zarándoklatunk különleges állomása volt a székesfehérvári püspöki palota kertje, ahol az udvaron várt bennünket Spányi Antal püspök atya, aki Kaszap István és Prohászka Ottokár képekkel ajándékozott meg minket, és lelki útravalóként Prohászka lelkiségéről és Kaszap István fiatalos, lendületes, de mégis őszinte és mély istenkapcsolatáról beszélt nekünk. Mind- emellett biztatta azokat, akik az érettségi megkezdése előtt állnak, sok sikert kívánva minden Prohászkás végzős diáknak.

Prohászka Ottokár és Kaszap István sírjánál Tóth Tamás atya köszöntött minket, majd megkoszorúztuk Magyarország apostolának és tanítómesterének sírját.

Őszintén reméljük, hogy ezzel a kerékpáros zarándoklattal egy új hagyomány születik a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban. Sokat kaptunk ezen a napon! Hála legyen érte Istennek!
Deo Gratias!

A 12.a résztvevői

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC