Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Átadták a gödöllői Arbo Park fejlesztéseit

Életmód > Pest megye

2022-12-02

arbopark06.jpgA Pilisi Parkerdő egyik legizgalmasabb turisztikai központja a gödöllői Arbo Park erdészeti arborétum, ahol az idén 120 éves erdészeti-tudományos célú növénygyűjtemény különlegessége, hogy a fajokat nem izoláltan találjuk meg, mint más arborétumokban, hanem a velük kialakult társulásokban, természetes környezetükben. A park ökoturisztikai szolgáltatásai teljesen megújultak: látványos ismeretterjesztő játszótér épült, új információs táblák kerültek ki, interaktív tájékoztató rendszer épült, mindezt fitneszpark, új bútorgarnitúrák, pihenőhelyek, illemhely és mobil színpad egészítik ki.Aszfaltozás az M0-M7 elágazásnál

Gazdasági rovat

2022-12-02

aszfaltozas_M0_M7.jpgAszfaltozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M0-M7-csomópontban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldala melletti ágon. A munkálatok félpályás szűkítés, sebességkorlátozás mellett zajlanak. Hétvégére a korlátozást elbontják, a munkálatok hétfőn folytatódnak és várhatóan aznap be is fejeződnek.


A legtöbb áldozattal járó vasúti katasztrófa

Múltunk tanúi > Herceghalom

2022-12-01

Herceghalmivasutibaleset19161201roncsok.jpgA katasztrófák között a Matuska-féle 1931-es biatorbágyi merénylet valahogy „mindent üt” a hazai vasúti szerencsétlenségek sorában, pedig voltak sajnos jóval több áldozatot követelők is. A mindmáig legtöbb, hetvenkét halálos áldozattal járó magyarországi vasúti szerencsétlenség egy kicsi és csendes vasútállomáson, Herceghalomban történt 1916. december 1-én.


Mi a baj a cscsemőkori reflexekkel?

Könyvajánló > Páty

2022-12-01

Stephens-Sarlos-program.jpgRossz iskolai eredmény, ágybavizelés, gond az írás-olvasásban, úszásban, biciklizésben. A megmaradt csecsemőkori reflexek rengeteg gondot okoznak gyerek- és felnőttkorban: autizmussal, diszlexia, diszgráfia, hiperaktivitás miatt kezelt gyerek és szüleik élete vehet fordulatot, ha ezeket leépítik. Megoldás lehet a Stephens-Sarlós-program.


Neuropátiaszűrés indul Budaörsön

Életmód > Budaörs

2022-11-30

neuropatia.jpgOktóbertől a budaörsi diabetológiai szakrendelés neuropátia-diagnosztikai és -ellátó centrumként is működik a Wörwag Pharma közel négymillió forint értékű eszközeinek köszönhetően. Az ellátást a budaörsiek és a herceghalmiak közfinanszírozott formában vehetik igénybe. Neuropátia számos okból alakulhat ki, de leggyakoribb oka a diabétesz.


Nemzeti konzultáció online is

Közélet > Pest megye

2022-11-30

A magyar kormány 2022. december 9-ig beküldhető nemzeti konzultációs kérdőíve hét, főként energiabiztonsági jellegű kérdést tartalmaz, de szó esik a turizmust ért szankciós károkról és az élelmiszerbiztonságunkat érintő témában is kapnak kérdést a válaszadók. Brüsszel az emberek megkérdezése nélkül vezette be az Oroszország elleni elhibázott szankcióit, melyekről most az unióban elsőként a magyar kormány kéri ki a társadalom véleményét.


Pályázatot hirdet Nagykovácsi

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2022-11-29

nagykovacsi_cimer.jpgNagykovácsi Nagyközség Önkormányzata, mint ellátásért felelős, nyilvános, egyfordulós pályázaton kívánja üzemeltetésre bérbe adni a kizárólagos tulajdonát képező, a Pályázati Kiírási Dokumentációban és annak mellékleteiben részletezett komplett víziközmű rendszert. A Pályázati Kiírás egyidejűleg mindkét víziközmű-szolgáltatási ágazatra (ivóvíz és vezetékes szennyvízelvezetés) kiterjed.


Életmentő kézikönyv szülőknek

Könyvajánló

2022-11-29

gyermekmentokonyv.jpgA szülőknek szánt, november végén megjelenő, gyakorlatias és közérthető könyvével is a gyermekek egészsége és az életmentés a célja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak. A „Gyermekmentő kézikönyv szülőknek” című, 270 oldalas könyvet közel negyed évszázados, rohamkocsikban és a szülők felkészítő képzése során szerzett tapasztalatok alapján állították össze az alapítvány orvosai.


December 12-én temetik Mészöly Kálmánt

Sporthírek > Budakeszi

2022-11-28

A Vasas és a magyar válogatott legendás középhátvédje, 61-szeres válogatott labdarúgó, aki háromszor irányította a magyar válogatottat szövetségi kapitányként is, november 21-én hunyt el 81 éves korában. A Szőke Sziklát december 12-én, 14.30-kor kísérik utolsó útjára a Farkasréti temetőben.


Aljegyzői és igazgatási ügyintézői pályázat

Gazdasági rovat > Páty

2022-11-28

allas.jpgA Pátyi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján pályázatot hirdet a polgármesteri hivatal aljegyzői és igazgatási ügyintézői munkakör betöltésére. A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. december 15. A részletes pályázati kiírások alábbiakban olvashatók:


Ezüstérmes Londonban az Etyeki Sörmanufaktúra

2022-11-25

Az Etyeki Sörmanufaktúra Princessin Edeck-Királyleányka Sparkling Ale söre ezüstérmet, a Just for fun-Rozsos dupla IPA (India Pale Ale) sör pedig bronzot nyert negyven ország hétszáz terméke között a 26. International Beer Challenge versenyen Londonban. A magyar cég közleménye szerint Németország, Belgium, Nagy-Britannia, s az utóbbi tíz évben az ún. kraftsör piacot (kisüzemi, kézműves sör) letaroló USA termékeivel versenyzett.