.

2017. szeptember 23. szombat, Tekla napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Szociális bolt nyílt Budakeszin
Budakeszi > Közélet
2017-09-18
A Védelmező Szent Katalin Fogazati és Beszédklinika Nonprofit Kft. szociális boltot nyitott a Fő u. 43. alatti Átrium üzletház utcafrontján, közvetlenül a buszmegálló mögött. Egy ruha 600, ingek 150, cipők 300 Ft-ért is kaphatók. Tóth Erika és egyelőre egyetlen segítője, egy négy gyermekes anyuka önkéntesként dolgozik a boltban.
 

Kívülről végleges a pátyi templom
Páty > Közélet
2017-09-18
Befejeződtek a Szent II. János Pál templom külső munkái júliusban. A Székesfehérvári Egyházmegye állami forrásból támogatta a kerítés burkolását, a plébánia és paplak felőli garázs-bejárat, a vendégparkoló, a belső udvar és a főbejárat díszburkolatát, a kerengő térburkolatát, az épület csapadékvíz-elvezetését, az udvart a külső tértől elválasztó kerítést.

Budakeszi kitüntetettjei 2017 nyara
Budakeszi > Közélet
2017-09-11
A város díszpolgára lett augusztus 20-án a 2009-ben elhunyt Somos Miklós, Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének alapítója, a kortárs magyar művészet meghatározó alakja, és felesége, a 2005-ben elhunyt Lieber Éva, Tornyai-díjas festő- és textilművész.

Haranglábat avattak Pátyon
Páty > Közélet
2017-09-06
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából trianoni emléket állított a falu központjában a Pátyi Székely Kör és az önkormányzat. A maros-vásárhelyi születésű Kádár Ferenc keramikus és szobrász alkotását Harkai Gábor plébános szentelte meg, majd Vízi István református lelkipásztor mondott áldást.

Lángol az erdő a reptér mögött
Budakeszi > Közélet
2017-09-01
Ma délután erdőtűzhöz riasztották a tűzoltókat a vitorlázó reptér mögötti hegyoldalra, ahol hat hektáron ég az aljnövényzet. A fővárosi katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a fővárosi tűzoltók a rózsadombi önkéntes tűzoltók támogatásával nagy erőkkel oltják a csak gyalogosan megközelíthető tüzet.

Az új tanév főbb tudnivalói
Pest megye > Közélet
2017-08-30
A legtöbb intézményben szeptember 1-jén, pénteken reggel tartják a tanévnyitót és utána többnyire rövidített órák lesznek. A csaknem 13 millió tankönyv jelentős része már az iskolákban van. Idén bővült azon gyerekek köre, akik ingyen kapják a tankönyveket. Rendőri tanácsok.

Egy apró dolgot Perbálért
Perbál > Közélet
2017-09-15
Perbálon az elmúlt években sok minden megszépült pályázati pénzekből és önkormányzati forrásból. Harkai Gábor atya és a perbáli egyházközség arra buzdít, hogy még szebbé tehető a falu, ha még többen hozzájárulnak egy apró dologgal, egy elhanyagolt terület kitisztításával vagy virágok ültetésével.

Iskolabusz
Budakeszi > Közélet
2017-09-07
Az általános iskolások délutáni hazaszállítására indított járat szeptember 1. és december 31. között tanítási napokon egyszer, 16.05-kor indul. Útvonal: 1. Temető - Széchenyi u. sarok; 2. Temető u.; 3. Fő u.; 4. Fő u. alsó óvoda; 5. Erdő u.; 6. Napsugár u.; 7. Makkosi út - Megyei út sarok; 8. Megyei út - Kert u. sarok; 9. Kert u.; 10. Domb u.; 11. Sugár u.; 12. Holdfény u.- Nagyszénás u. sarok. Üzemelteti a Tóni-busz Kft.

Virágos Biatorbágy
Biatorbágy > Közélet
2017-09-05
Biatorbágy önkormányzata benevezte a várost a Virágos Magyarország versenyre, melynek egyik első állomása az 50.000 fő alatti városoknak a Facebookon meghirdetett virágos értékelése, közönségszavazása volt. A szervezők előbb Ózdot, majd helyreigazítással Biatorbágyot hirdették ki győztesnek.

Csak Pátyon nincs áram
Biatorbágy > Közélet
2017-08-31
Az áramszolgáltató szerint Biatorbágyot, Herceghalmot már nem, csak Páty külterületét érinti az áramkimaradás a leszakadt magasfeszültségű elektromos vezeték miatt  az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök késő esti közleménye miatt. A szolgáltatást péntek délelőttre állítják helyre. A vezetéknek egy sportrepülőgép ütközött az M1 biatorbágyi szakaszán.

Pest megyei kórházak újulnak meg
Pest megye > Közélet
2017-08-14
Már idén 40 milliárd forintot fordítanak a közép-magyarországi régió egészségügyi hálózatának rekonstrukciójára - a törökbálinti tüdőgyógyintézetre is -, ami a következő években a kormány további döntései nyomán hétszáz milliárdra is bővülhet Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa szerint.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC