Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Trianon-verspályázat

Kultúra > Pest megye

2023-04-12


Az Őrzöm a lángot mozgalom összmagyar versíró pályázatot hirdet a határon innen és túl élő, alkotó magyar középiskolás diákoknak Trianon 103 – A nemzeti összetartozás napja címmel. A pályázatra várnak minden olyan költeményt, amely nem szabadvers, legalább három, de legfeljebb tíz versszakból áll, és megjeleníti a trianoni békediktátum 103 éves nehéz örökségét, de/és/vagy kiemeli a Nemzeti Összetartozás jelentőségét, megtartó erejét.A versíró pályázat bíráló bizottságának tagjai: Fábián Zoltán Ex-Libris díjas zenész, szövegíró, Pataki Tamás Debüt-díjas író, Thököly Vajk Verő László-, és Wesselényi-díjas szilágysági költő, Tóth Zoltán Ex-Libris díjas egyesületi vezető, Gránit oroszlán és Magyarság díjas felvidéki költő. A bíráló bizottság elnöke: Bán János, szerzői nevén Bán Mór, Zsoldos Péter-, Herczeg Ferenc-, és Magyarország Babérkoszorúja díjas író.

A pályázat eredményét az „Összetartozásunk tüze” nevű rendezvényen, 2023. június 4-én vasárnap, 18 órakor hirdetik ki, a Tarbály
pince területén (2200 Monor, Strázsahegy).

A pályázat kiírói kiemelték: a versíró pályázatra jelentkező diákok hozzájárulnak, hogy a pályázatra beküldött szerzeményüket a pályázat elbírálói, a helyezéstől függetlenül, megzenésítsék, s azt a későbbiekben – megnevezve a versíró diákot – előadják. Az eredményt elérő versíró diákok emellett értékes könyv- és tárgyjutalomban részesülnek az eredményhirdetéskor (az eredményből elektronikus levél formájában kapnak értesítést).

A pályázatra a nevezett műveket, feltüntetve a pályázó nevével, iskolájával, évfolyamával, a következő e-mail címre várják:
trianon103.vers@gmail.com. Leadási határidő: 2023. április 20.


Vissza