Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Oktatólabor a Korányiban

Életmód > Budakeszi

2022-10-12


Koranyi_oktatolabor_MTI_SzigetvaryViktor.jpgSzimulációs oktatóépületet, skill labort adtak át az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben október 11-én. A beruházás 420 millió forint kormánytámogatást kapott. Tóth László, a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, a betegellátás egyik fontos feltétele a gyakorlati képzés, a továbbképzés szinten tartása.Egy országos intézetnek kiemelt szerepe van abban, hogy teret adjon az elengedhetetlen gyakorlati tudás megszerzésének, fejlesztésének. A tüdőgyógyászat sok évig "elfeledett szakma volt", de miután az egyik leggyakoribb halálokok közé tartoznak a tüdőeredetű megbetegedések, fontos, hogy a gyógyításban a jövő kihívásainak az intézet meg tudjon felelni - tette hozzá.

Koranyi_oktatolabor_MTI_SzigetvaryViktor.jpg

Koranyi_BogosKrisztina_foig_MTI_SzigetvaryViktor.jpgBogos Krisztina, az intézet főigazgatója mérföldkőnek nevezve a skill labor átadását azt mondta: az orvostudomány gyors fejlődése, a technológiai innovációk térnyerése megköveteli az egészségügyben dolgozók folyamatos továbbképzését. Hozzátette: az intézet mindig is alapvető pillérként tekintett az oktatásra, és elkötelezett abban, hogy ne csak a saját orvosainak, hanem külsős érdeklődőknek is átadja az évek során megszerzett tudást, tapasztalatot. Bogos Krisztina szerint ma már minden, a betegellátáshoz szükséges ellátás modellezhető megfelelő demonstrációs és szimulációs környezetben. Az OKPI telephelyén egy használaton kívüli, 260 négyzetméteres épületet hoztak rendbe és szereltek fel a legmodernebb eszközökkel, például endoszkópos és ultrahangszimulátorral, laparoszkópos vagy bronchoscop berendezéssel - ismertette a főigazgató.

Demény Ádám, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatója arról beszélt, hogy az Egészséges Budapest Program révén az állam hazai forrást biztosított a főváros és a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztésére. Az OKPI-ban nyolc épületben 3 milliárd forint értékben történtek fejlesztések, és 15 ezer négyzetméter újult meg - tette hozzá. (MTI/Fotók: Szigetváry Viktor)


Vissza