Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Már hat hely elkelt a diákverseny országos döntőjében

Gazdasági rovat > Budakeszi

2022-04-21


Egy balassagyarmati, egy budakeszi, egy ceglédi és egy egri gimnázium csapata győzedelmeskedett a negyedik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny április 11-ei megyei elődöntőiben, s készülhetnek ezáltal ők is – a négy nappal korábban bejutott három team mellett – az április 27-i országos döntőre. Április 22-ig további elődöntőkre kerül sor.Mik a fontosabb különbségek a személyi hitelek, a szabad felhasználású jelzáloghitelek és a lakáshitelek között, melyiket milyen célra érdemes felvenni? Hányféle ösztöndíj, támogatás létezik, melyek ezek, milyen esetekben hasznosak és mi a fő tulajdonságuk? Igazuk van a nyugdíjasoknak, akik mindig sokat panaszkodnak a drágaságra? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny második, online fordulójában négy megye (Heves, Nógrád, Pest, Tolna) legjobbjai.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

Az április 11-ei versenynap továbbjutói:

Károlyok – Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium, csapatkapitány: Rigó Balázs, felkészítő tanár: Csábiné Gerbely Mária
Euro – Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, csapatkapitány: Matolcsy András, felkészítő tanár: Balogh Andrea
Pukkandúrok – Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium, csapatkapitány: Medveczki Gábor József, felkészítő tanár: Kozma Sándor
Lyukas Garas – Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, csapatkapitány: Fábián Eszter, felkészítő tanár: Hossó Krisztina

Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel:

A döntő első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szervezünk az Erste Bank támogatásával, amelyre a döntő időpontjához képest 1 éven belül kerül sor.

A Magyar Államkincstár 20 x 10 000 forintos ajándékutalványt ajánlott fel a döntőbe bejutott csapatok felkészítő pedagógusainak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal értékes nyereményeket ajánl fel.

A verseny fővédnöke, Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár jóvoltából az első öt helyezett csapat csapatonként 60 ezer forint értékben választhat műszaki cikkeket.

A Fundamenta-Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

A Pénziránytű Alapítvány az első 3 helyezett csapat tagjainak 15 hordozható Bluetooth hangszórót ajánlott fel.

forrás: Piac&Profit


Vissza