Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Magyar-német fórum után

Panoráma > Pest megye

2023-11-28


A magyar-német kapcsolatok nagy értéket jelentenek, fejlesztésükben mindannyian érdekeltek vagyunk - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára november 23-án. Menczer Tamás kifejtette: a Magyar-Német Fórum eddig is jól szolgálta a kapcsolatok erősítését, de eljött az idő a továbblépésre, ugyanis még jobb, még tartalmasabb fórumokat szeretnének.A közös cél elérése érdekében a fórum szervezésében rendkívül nagy szerepet vállaló partnerek, a Német-Magyar Ifjúsági Szervezet, a Jugendwerk és az Andrássy Egyetem mellé további német partnereket is szeretnének bevonni a munkába - tette hozzá.

Nyilatkozata szerint minderről, vagyis a fórummal kapcsolatos jövőbeli szervezési, formai és tartalmi kérdésekről november 23-án eredményes megbeszélést folytatott Julia Gross-szal, Németország budapesti nagykövetével. Egyetértettek abban, hogy a fórum szervezésével és struktúrájával kapcsolatos szükséges fejlesztések után a fórumot a lehetséges első időpontban megrendezik, lehetőség szerint a jövő év első felében.

"Azért dolgozunk, hogy a Páneurópai Piknik 35. évfordulójához méltó eseményt szervezzünk, hiszen a Páneurópai Piknik kulcsfontosságú volt a berlini fal leomlásában, valamint Németország és Európa újraegyesítésében" - mondta az államtitkár. (MTI)


Vissza