Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Lombkoronasétány lesz a Normafán

Életmód > Pest megye

2020-09-08


normafapark.jpgA Magyar Turisztikai Ügynökség javaslatára a Normafa területén lombkoronasétány - tanösvény és kilátópont - létesülhet. A terepszinten vezetett és csak meghatározott pontokon a lombkorona szintjére emelkedő sétánnyal az önkormányzat célja, hogy kevesebb parkoló legyen a hegyen és a hamarosan megújuló Libegővel közelítsék meg a területet az odalátogatók.Az előzetes tervek szerint a sétány a Libegő és az egykori Sporthotel közötti nyomvonalon valósulna meg, egy kilátóponttal a hotel udvarán. Itt, a jelenleg nem üzemelő, rendkívül elhanyagolt és bontásra javasolt szálloda területén kisebb természetvédelmi oktatótermek, étkezőhelyiség, kisebb iroda épülnének.

Az önkormányzat a lombkorona sétány megépítésével az Anna-rétre és a gerincre látogató tömeg széthúzását szeretné elérni, és a Libegő használatára ösztönözné a Normafára látogatók jelentős részét. Így az autós forgalom és ezzel együtt a környezeti terhelés is mérséklődhetne.

A lombkorona-tanösvényen babakocsival vagy kerekesszékkel is lehetőség lesz gyönyörködni a páratlan panorámában.

A terepszinten vezetett és csak meghatározott pontokon a lombkorona szintjére emelkedő sétánnyal az önkormányzat célja, hogy kevesebb parkoló legyen a hegyen és a hamarosan megújuló Libegővel közelítsék meg a területet az odalátogatók.


Vissza