Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ingyenes mintatervek építkezőknek

Építészet > Pest megye

2021-04-06


fooldal_3.jpgA Nemzeti Mintaterv Katalógussal a Magyar Falu Programhoz kapcsolódva a lakossági építkezések támogatására és a magyar vidék épített környezetének minőségi javítására egy tájegységi karaktereket is hordozó, interneten ingyenesen elérhető családi ház-tervadatbázist fejleszt a Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont.Az alkalmazásnak köszönhetően a magyar családok olcsóbban és gyorsabban szerezhetnek be szakmailag elbírált, valamint műszakilag ellenőrzött, helyszíni adaptálásra alkalmas, egyszerű bejelentésre előkészített tervdokumentációt. Egy helyen találhatják meg a legfontosabb információkat és tudásanyagokat, ami segíti a tervválasztást és a felkészülést az építkezésre.

A Mintatervkatalógus.hu ingyenes katalógus minden idők legnagyobb otthonteremtési programjának egyik fontos támogatási formája, hiszen egy családi ház komplett tervdokumentációja akár több millió forintos kiadás is lehet.

Jelenleg negyven felhasználható terv érhető el, de a cél az, hogy idővel legalább száz terv közül válogathassanak az építkezni szándékozók egyrészt új családi lakóház építéséhez, másrészt a Kádár-kockáknak is nevezett kockaházak teljes átépítéséhez.

A tervezés első lépéseitől, a telekvásárlás szempontjain, a költségbecslésen, az építkezés fázisain, jogszabályai előírásain át a beköltözésig, majd a karbantartásig minden megtalálható, amire az építtetőknek szükségük lehet.
A legmegfelelőbb terv kiválasztását követően az építtetőnek felhasználási szerződést kell kitöltenie, s eljuttatnia a Lechner Tudásközpontnak. Ezután tölthető le a kiválasztott terv részletes tervdokumentációja, amivel érdemes építész szakembert felkeresni, hogy az a helyi adottságoknak megfelelően adaptálja a tervet a család telkére.

fooldal_1.jpg

fooldal_2.jpg

fooldal_3.jpg

fooldal_4.jpg

 


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg