Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


HelloParks logisztikai megapark Pátyon

Gazdasági rovat > Páty

2021-06-24


helloparks.jpgAz M1 mellett száz hektáron 400 ezer m2-es, bérelhető logisztikai megaparkot fejleszt több fázisban a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks ipari ingatlanfejlesztő vállalat. Az első ütem, melynek előkészítése már megkezdődött, egy 55 ezer m2-es raktárépület, 2022 harmadik negyedévére készül el. A beruházás értéke meghaladja az 50 millió eurót.A vállalat pátyi fejlesztése kiegészíti a fővárosi agglomerációban északon fekvő HelloParks Fót, és keleten, a repülőtér közelében található HelloParks Maglód projektet, így a Budapest környékére tervezett fejlesztések teljes bérbeadható területe eléri a 900 000 négyzetmétert.

A HelloParks Fóton egy 76 hektáros területen építi az ipari és logisztikai központját, Maglódon pedig egy 46 hektáros telken kezdett hasonló fejlesztésbe. Fóton 330 000 négyzetméter, Maglódon 193 000 négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására van lehetősége.

Az MTI érdeklődésére a cég közölte, hogy első ütemben Maglódon 40 millió euró, Fóton mintegy 50 millió euró értékű beruházást végeznek, amely mindkét helyen 2021 végére készül el.

Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a HelloParks újabb mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy immár Budapest nyugati agglomerációjában is megkezdte beruházásait.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint 5 milliárd euró értékben. (MTI)


Vissza