Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Eucharisztikus emlékkereszt Makkosmárián

Közélet > Budakeszi

2021-08-26


makkos_kereszt_fotoMatheZoltan.jpgAugusztus 25-én avatták a templom előtti réten az LII. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékére. Az Agrárminisztérium és a Miniszterelnökség mind a 21 állami erdőgazdaság területén egy kereszt felállításával járul hozzá a rendezvény célkitűzéseihez. A Pilisi Parkerdőjén Makkoson a kongresszus mottója áll: "Minden forrásom belőled fakad."Magyarország 2021. szeptember 5-12. között rendezi másodszor Budapesten a világkongresszust. Első alkalommal 1938-ban a XXXIV. világkongresszusnak voltunk a házigazdája. A keresztség és a bérmálás után az Eucharisztia a katolikus egyház harmadik beavató szentsége. Az Eucharisztia – más néven Oltáriszentség – az a szentség, amelyben Jézus Krisztus önként odaadja nekünk önmagát, hogy mi is átadjuk magunkat neki, és a szentáldozásban vele egyesüljünk. Így kapcsolódunk bele Krisztus testébe, az Egyházba. 

Magyarországon az erdőgazdaságok számos történelmi, vallási emlékhelyet gondoznak és tartanak fenn, ezek sorában pedig mostantól kiemelkedő helyet foglal el ez az emlékkereszt is 30 x 30 cm-es oszlopával, ötméteres magasságával.

Az eseményen részt vett Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, valamint Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója. Az emlékkeresztet Filó Kristóf kanonok, főesperes áldotta meg és szentelte fel.

makkos_kereszt_fotoMatheZoltan.jpg

TI/Iránytu/Fotók: Máthé Zoltán

 

 

 


Vissza