Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Buja disznó a Fény utcai piacon

Életmód > Pest megye

2020-12-17


feny_biro_solet.jpgA Bocuse d’Or Akadémia egykori elnöke szinte minden éttermi műfajban működtet sikeres egységeket: pesti bisztró, vidéki és budai vendéglő, streetfood büfé. Nem szokott tévedni. Ha ő belevág valamibe, az általában sikerre van ítélve. Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval érkezik, mégis sok újdonsággal készül a Fény utcai piacra, amely egyre több izgalmas gasztronómiai helyszínnek ad otthont.feny_biro_rantotthus.JPG

„A Széll Kálmán tér környéke közlekedés szempontjából is a főváros egyik legszerencsésebb lokációja. Ráadásul van itt egy olyan piac, ahol – ellentétben a többi budai piaccal – nem hat idegennek a magas minőségű streetfood. Felvágottakban, sajtokban, kávéban például már eddig is megvolt az a szint a piacon, amit mi is képviselünk az ételeinkkel” – indokolja a séf, hogy miért a Fény utcai piacot választotta az új Buja disznó helyszínéül. Az étterem december 12-től várja a látogatókat.

Változást hoz a címváltozás

Bíró szerint ez az étterem is 80%-ban a rántott húsra fog épülni, ahogy korábbi helyszínén, a Hold utcai piacon tette, de a Séf utcájának jellegzetességei is felfedezhetők lesznek majd. Így a rántott hús mellé bejön a kínálatba a rántott csirkecomb és rántott kacsamáj, de állandó étel lesz a pirított sertésmáj és a sült kolbász is. feny_biro_solet.jpgMinden hétre készülnek majd egy főzelékkel, amelyet keddtől csütörtökig lehet majd kipróbálni, hogy aztán péntekenként főszerepbe kerülhessen a klasszikus sólet. Az új étteremnyitásnak a vietnámi nemzeti étel, a pho leves rajongói is örülhetnek, mert a Buja disznóban biztosan lesz néhanapján a tiroli májgombóccal kombinált változat. A szombat mindig egy különleges reggelivel indul, olyan ínycsiklandó kombinációkat vonultatva fel, mint például a bundás kenyér spenóttal és rákkal. A szombatok folytatása is izgalmas lesz, mert az egyik héten tudunk majd borjúmájat, a másik héten borjúlábat enni, havonta kétszer pedig számíthatunk egy pop up jellegű, nem mindennapi fogásra, ilyen például a rákkal készülő steak. feny_biro_szalontudo.jpgA járvány alatt kénytelen volt a Buja disznó stábja beletanulni a kiszállításba, és a karantén végeztével is megtartották ezt a szolgáltatásukat, így hamarosan a budaiaknak is lesz lehetőségük, hogy a Fény utcai piacról ezeket a fogásokat házhoz rendeljék. (Ez alól kivétel a hétfő, amikor a piac ugyan üzemel, de a Buja disznó pihenőnapot tart.)

Több mint 100 üzlet és vendéglátóhelység a Fény utcai piacon

A Fény utcai piac eddig is helyet adott izgalmas gasztronómiai pontoknak – számos lehetőség várja a nemcsak vásárolni betérőket, de azokat is, akik étkezni szeretnének. Az elmúlt 22 évben közel 33 millió látogatást fogadtak. A csaknem húszezer négyzetméteren több mint száz üzlet és vendéglátóhelység, a kereskedelmi szinteknek köszönhetően pedig számos ügyintézési lehetőség áll a látogatók rendelkezésére. (x)


Vissza