Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bővült a bölcsőde

Közélet > Nagykovácsi

2022-09-07


nkovacsi_bolcsi1_MTI_SzigetvaryZsolt.jpgJogos és indokolt a cél, hogy a kormány segítse a vágyott gyermekek megszületését - mondta Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője augusztus 31-én a nagykovácsi Lenvirág Bölcsőde új épületrészének átadásán. A végső cél az, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen anyagi terhet, hanem épp azok járjanak jobban anyagilag is, akik gyereket vállalnak. "Efelé igyekszünk lépésről lépésre" - tette hozzá.nkovacsi_bolcsi2_MTI_SzigetvaryZsolt.jpg

Menczer Tamás felidézte, hogy a kormány számos intézkedést tett a családok támogatása érdekében, Magyarország a GDP 5-6 százalékát fordítja családtámogatásra, ami európai és világszinten is kimagasló adat. Emlékeztetett arra, hogy a családtámogatási rendszer része a babaváró támogatás, a csecsemőgondozási díj mértékének 70 százalékról 100 százalékra emelése, az otthonteremtési program, valamint a gyed emelése, amelynek maximális összegét 2010-hez képest két és félszeresére, 280 ezer forintra növelték.

nkovacsi_bolcsi3_MTI_SzigetvaryZsolt.jpg

Menczer Tamás kitért a termékenységi arányszám növekedésére is, "a gyermekvállalási kedv 27 éves csúcsra jutott 2021-ben".

Menczer Tamás, aki egyúttal a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt, a jelen kihívásairól. Azt mondta: a szomszédságban folyó háború legalább háromfajta fenyegetettséget, kihívást jelent: fizikai fenyegetettséget, gazdasági és energetikai kihívásokat. A kormánynak ebben a helyzetben négy célja van: a családok, munkahelyek, a nyugdíjasok és a rezsicsökkentés védelme.

A Nagykovácsi Lenvirág Bölcsőde két csoportszobával és kiegészítő helyiségekkel bővült, 28 új hely jött létre. A beruházás 179 millió forint állami támogatás mellett 44 millió forint önrésszel valósult meg. (MTI/Fotók: Szigetváry Zsolt)


Vissza