Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Autót kaptak Biatorbágy és Herceghalom polgárőrei

Közélet > Biatorbágy,Herceghalom

2020-10-14


Idén nyáron több mint 570 rászoruló nagycsalád és egyszülős család nyaralhatott a Mészáros Csoport támogatásával. Az ingyenes üdültetést elsősorban a koronavírus-járvány ideje alatt nehéz helyzetbe került családok vehették igénybe. Több jótékony felajánlás mellett az M1 Flotta jóvoltából Mészáros Lőrinc egy-egy gépjárművel segítette a Biatorbágy-Herceghalom és Felcsút polgárőreinek munkáját.A csoport szeptember végén az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kétszázmillió forint értékű felajánlásnak köszönhetően a családok július közepétől szeptember közepéig félpanziós ellátás mellett Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján nyaralhattak 5-7 napos turnusokban. Gyulán és Zalakaroson 1079 embert, 176 egyszülős családot és 103 nagycsaládot, a balatoni kempingekben pedig 1198 embert, 295 családot láttak vendégül.

A program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is. A sikerre tekintettel a Mészáros Csoport jövőre is folytatni szeretné az ingyenes üdültetési programot - írták.

A közlemény szerint Tóth Krisztina, a csoport kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a csoport a koronavírus-járvány idején több formában is segített. Az MKB Bank Nyrt. áprilisban egymilliárd forintot adományozott az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére, a Fejér B.Á.L. Zrt. 25 millió forintot utalt a Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire. A csoport továbbá inkubátort adományozott a koronavírusos vagy fertőzésgyanús édesanyák koraszülöttjeinek szállítására, az M1 Flotta jóvoltából pedig Mészáros Lőrinc egy-egy gépjárművel segítette a Biatorbágy-Herceghalom és Felcsút polgárőreinek munkáját - olvasható a közleményben. (MTI)


Vissza