Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Adventi adománygyűjtés a Városligetben

Közélet > Pest megye

2023-11-21


Pavilon_Kert_1.jpgA Magyar Református Szeretetszolgálat és a Városliget egyik legforgalmasabb pontján álló Pavilon-kert egészen december 15-ig közösen gyűjti az ünnepi ajándékokat a Városligetben. Az akció keretében tartós élelmiszereket tartalmazó szeretetdobozokat és kifejezetten a gyerekeknek szóló Nyilas Misi Pakkok is adományozhatók rászorulóknak.A Szeretetdobozokba tisztító és tisztálkodási szerekkel lehet segíteni a rászoruló családokat és időseket, amihez a Pavilon Kertben lehet dobozokat igényelni. A felajánlásoknak a következő kritériumoknak kell megfelelnie: legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszerek, például cukor, olaj, konzerv, liszt, kakaó, tea, instant kávé, fűszerek, édesség, száraz tészta, keksz, ketchup, mustár, majonéz. Továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket is örömmel várnak: mosószer, öblítő, fogkrém, fogkefe, gyermek és felnőtt pelenka, sampon, tusfürdő.

A Nyilas Misi Pakkokba, azaz becsomagolt cipősdobozokba olyan új vagy használt, de jó állapotú ajándékokat várnak, amelyeknek bármelyik gyermek örülne: játék, gyermekkönyv, édesség, sapka, sál, kesztyű. Az így gyűjtött adományokat 0-18 év közötti gyermekek számára juttatja majd el a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpát-medence-szerte. Fontos kérése a szervezőknek, hogy a cipősdobozok alját és tetejét mindenképp egymástól külön csomagolják be, mert a cipősdobozok tartalmát a gyermekeknek történő átadás előtt ellenőrizniük szükséges.

Továbbá kérik, hogy a dobozokon jól látható helyen legyen feltüntetve, hogy kisfiú vagy kislány számára készült a csomag, valamint milyen életkorú gyermeknek szánják az adományt.

Az adományokat a Pavilon-kertben (1146 Budapest, Állatkerti körút 4.) négy egység (Pavilon Kert Bár, Buja Disznó(k), Kató Néni Finomságai és a Ligeti Lángos) bármelyikében a hét minden napján 12 és 18 óra között lehet leadni.


Vissza