Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A jövő tanévre már lehet jelentkezni

Kultúra > Biatorbágy

2021-10-05


BIT_modellértékű_középiskolaifejlesztes_Biatorbágyon_látványterv_1_20210609.jpgAz eredeti terveknek megfelelően, már a jövő tanévre is várja 8. osztályos tanulók jelentkezését a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT) a középiskolai felvételi eljárás keretében. A jelentkezés feltételeiről október 20-ig bővebb tájékoztatást ad az iskola a honlapján. A felvételi eljárás menetéről az általános iskolákban kérhető információ.Az első évben egy pénzügy-számvitel technikumi és egy gimnáziumi osztály indul, a 2023-24-es tanévtől logisztikai és informatikai tagozatokkakl bővül a kínálat.

Októberben megkezdődik a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése. A nagyszabású beruházást alapos tervezés előzte meg, melyben vezető építészeti, pedagógiai, digitalizációs és fenntarthatósági szakemberek dolgoztak szorosan azért, hogy egy valóban kiemelkedő 21. századi iskolaépület születhessen meg. A teljes kivitelezés 2022. decemberében fog majd csak teljesen befejeződni, de tekintettel a helyben felmért igényekre a fenntartó fontosnak tartja, hogy az első osztályok már 2022. szeptemberében elindulhassanak. Így mindössze csak egy félévre, 2022. szeptemberétől a frissen felújításra kerülő bicskei Vajda János Technikum épülete fog otthont adni a BIT-nek. A modern oktatási környezet így az első félévben is biztosított lesz, ahogy a kiemelkedő színvonalú oktatás is, mivel az átmeneti helyszínen is már a BIT tanárai várják majd a beiratkozó diákokat. Az első félévet követően a BIT hazatér Biatorbágyra az új épületbe.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mindent meg fog tenni, hogy az átmeneti időszakban segítse a diákokat az iskolába jutásban, illetve a tanrendet is a közösségi közlekedéshez igazítja majd.   

A két induló osztály közül az egyik pénzügy-számvitel technikumi, a másik gimnáziumi osztály lesz, míg a 2023-24 tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak majd, a pénzügy-számvitel mellett logisztikai és informatikai területen.

Az iskolával, illetve felvételivel kapcsolatban a fenntartó, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány folyamatos tájékoztatást nyújt a www.bit-edu.hu oldalon.

BIT_modellértékű_középiskolaifejlesztes_Biatorbágyon_látványterv_1_20210609.jpg

Kapcsolódó cikk: Innovatív technikum és gimnázium Biatorbágyon - 2021-06-28


Vissza